avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotărâria nr.1364/2001
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotărâria nr.1364/2001

În anexa nr.6 la normele metodologice de aplicare a Hotărâri nr.1364/2001 _ Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clădire la punctul C_ Cota-parte indiviză din proprietatea se trece toată suprafața utilă inclusiv balcoanele_ loje?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:05, 16 Martie 2020
Fiecare proprietare va avea in titlul de proprietatea al apartamentului sau -cota parte indiviza.
Aceasta este stabilita conform art. 3 lit. e) din legea asociatiilor de proprietari, prin raportul dintre suprafata unui apartament si totalul suprafetelor apartamentelor din condominiu
in actul de vanzare cumparare, alaturi de suprafata apartamentului achizitionat, suprafata de teren ce revine acestuia, apare si cota parte indiviza
Cota iniviza/cota parte din proprietatea comuna este reprezentata de cota de proprietate din proprietatea comuca ce revine fiecarei proprietati in parte indiferent de destinatia proprietatii.
Exista situatii cand cotele parti nu sunt inscrise in actele de proprietate si atunci acestea se calculeaza pentru fiecare apartament in parte, fiind definita de raportul dintre suprafata locativa a fiecarui apartament si totalul suprafetelor locative ale tuturor apartamentelor din imobil.
Suprafetele comune indivize sunt: uscatorul, casa scarii, spalatoria, subsolul, acoperisul (terasa) blocului, etajul tehnic, usa de la intrarea in bloc, peretii exteriori ai blocului, etc.
Cristina,
Indiferent de unde te-ai inspirat, in notiunea de cota-parte-indiviza a unei locuintei, nu au ce cauta logiile si balcoanele.
Ca sa intelegi:
- o locuinta este caracterizata prin suprafata totala, in care "intra" absolut toate suprafetele din casa respectiva (deci inclusiv logiile si balcoanele);
- suprafata utila, deriva din suprafata totala din care se scad suprafetele logiilor si a balcoanelor, suprafetele care reprezinta pragurile usilor, suprafetele pe care sunt amplasate sobele (daca este cazul);

Daca discutam despre cota-parte indiviza de proprietate - calculul acesteia:
1. Se aduna suprafetele utile ale tuturor locuintelor din blocul / scara la care se doreste a se determina aceasta notiune - cota-parte indiviza (cpi);
2. Suprafata utila a unei locuinte este raportul dintre suprafata utila a locuintei respective, impartit la suprafata utila totala (1) x 100 (astfel rezultatul rezula in procente).
Daca mai sunt neclaritati, putem discuta.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza - bloc nou de locuinte Neguee Neguee Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza. De ceva timp s-a terminat constructia unui bloc de locuinte care ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice la legea nr. 230 din 2007 ContSters14496 ContSters14496 Au fost sau nu publicate in Monitorul Oficial al Romaniei Normele Metodologice ale Legii nr.230 din 2007? Peste tot se afirma ca au fost aprobate prin 19 ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza oji62 oji62 un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si ... (vezi toată discuția)