avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Regulament circulatie transport persoane
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Regulament circulatie transport persoane

ce se intampla daca transport mai mute personane decat prevede categoria mea(B). Ex. in loc de 8+1 sa transport 13+1. intr-o masina de 8+1 ????
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:32, 9 Septembrie 2013
Pe langa amenda ce o veti primi puteti mari numarul victimelor, vezi accidentul de tren recent de la Iasi.

oug195

Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (6 la 8 pct amenda) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
13. nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor şi al obiectelor în sau pe vehicule;
In afara celor deja aratate, in cazul in care numarul persoanelor din autoturism depaseste numarul inscris in actele acestuia dinamicitatea autoturismului scade, iar uzura unor subansamble creste.
In cazul unui accident de circulatie dinamica producerii accidentului si posibilitatile de evitare a acestuia se modifica in defavoarea conducatorului respectivului autoturism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, despagubire rca, dauna totala - legislatie felisc felisc Buna ziua, Am avut un accident, fiind nevinovat, partea vinovata avand RCA. Care sunt legile pe care trebuie sa le citesc sa fiu complet informat cu ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cornelpoprock cornelpoprock Buna ziua, Sunt posesorul unui autovehicul Skoda fabricat in 06.2006 si achizitionat de mine in 09.2008. In ian 2010 am fost implicat intr-un accident soldat ... (vezi toată discuția)
Legislatie si procedura in cazul accidentelor rutiere cu victime ! Roland Mindrila Roland Mindrila In cazul in care sunteti implicati intr-un accident soldat cu victime, fie numai cu raniri usoare sau vatamari usoare, nu modificati pozitia vehiculului pina ... (vezi toată discuția)