Buna ziua! Va rog frumos,as dori un sfat,daca se poate! Doresc sa fac un contract de inchiriere , prin inscris sub semnatura privata,sa-l inregistrez la ANAF in 15 zile.Intrebarea mea este daca pe langa acel contract mai trebuie sa merg acolo cu vre-un alt document? Va multumesc mult!
da pe langa acel contract de inchiriere in exemplar original + copie , se mai atasaeaza copie de pe dovada calitatii de proprietar - contractul casei plus copie CI iar daca sunteti casatorita si e bun comun , atunci copii buletine sot + sotie si copie certificat casatorie.
mai sunt cateva formulare care se completeaza la anaf.
contractul de inchiriere -3 ex. originale semnate de ambele parti
dovada proprietatii apartamentului
copie CI
declaratie de venit estimat
daca e cazul, va vor solicita si alte documente
Mergeti la Adm. Fin -persoane fizice sau sunati la nr. de telefon al contribuabilului 031.403.91.60 pentru mai multe lamuriri
Multumesc mult! Legat de dovada calitatii de proprietar,am o problema.Familia mea e formata din NUMAI 2 persoane:eu si mama. Tata a decedat cu 2 ani in urma.Nu avem succesiune,pt ca nu am avut si nici acum nu avem posibilitati financiare.Avem o situatie mai mult decat delicata.Pt a supravietui,trebuie sa inchiriem urgent acel spatiu;este vorba de un imobil ,100m,la tara,jud.Giurgiu.Am scos de la primarie un document,care arata ca figuram la rol acolo.Nu credeti ca este suficient? o sa semnam amandoua acel contract!Raspundem pt ce semnam! Multumesc mult de tot!
Chirias
Liana21
Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)