avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna ziua! Va rog frumos,as dori un sfat,daca se poate! Doresc sa fac un contract de inchiriere , prin inscris sub semnatura privata,sa-l inregistrez la ANAF in 15 zile.Intrebarea mea este daca pe langa acel contract mai trebuie sa merg acolo cu vre-un alt document? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ninanaescu , utilizator 19:34, 9 Septembrie 2013
da pe langa acel contract de inchiriere in exemplar original + copie , se mai atasaeaza copie de pe dovada calitatii de proprietar - contractul casei plus copie CI iar daca sunteti casatorita si e bun comun , atunci copii buletine sot + sotie si copie certificat casatorie.

mai sunt cateva formulare care se completeaza la anaf.
contractul de inchiriere -3 ex. originale semnate de ambele parti
dovada proprietatii apartamentului
copie CI
declaratie de venit estimat
daca e cazul, va vor solicita si alte documente

Mergeti la Adm. Fin -persoane fizice sau sunati la nr. de telefon al contribuabilului 031.403.91.60 pentru mai multe lamuriri
Ultima modificare: Luni, 9 Septembrie 2013
Adriana Giurca, Avocat
Multumesc mult! Legat de dovada calitatii de proprietar,am o problema.Familia mea e formata din NUMAI 2 persoane:eu si mama. Tata a decedat cu 2 ani in urma.Nu avem succesiune,pt ca nu am avut si nici acum nu avem posibilitati financiare.Avem o situatie mai mult decat delicata.Pt a supravietui,trebuie sa inchiriem urgent acel spatiu;este vorba de un imobil ,100m,la tara,jud.Giurgiu.Am scos de la primarie un document,care arata ca figuram la rol acolo.Nu credeti ca este suficient? o sa semnam amandoua acel contract!Raspundem pt ce semnam! Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In calitate de chirias care are un contract de inchiriere inregistrat ... Dan Stancu Dan Stancu In calitate de chirias care are un contract de inchiriere inregistrat la Anaf, cum as putea intra in posesia contractului inregiatrat, cu numarul de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mai multi proprietari nicole2619 nicole2619 Buna ziua, Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un contract de inchiriere pe care vreau sa il inchei si sa il declar la ANAF: eu sunt proprietara ... (vezi toată discuția)
Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)