avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces civil - despagubire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces civil - despagubire

inculpatul care a fost condamnat la X ani cu suspendare pe penal , este dat in judecata de catre partile vatamate constituindu-se proces civil unde partile vatamate vor cere daspagubiri inclusiv spitalul si ambulanta . Aici intervine asiguratorii deoarece autocarul avea polita de asigurare pt calatori si bagaje .intrebare : inculpatul este si el obligat la despagubiri fiind angajat de 3 luni cu un salariu 730 ron net si fiind si intretinatorul familiei ? / pe latura civila la sfarsitul procesului vor fii cheltuieli de judecata ? [ pe penal a fost destul ] /daca mi-se va permite voi revenii cu alte intrebari pe acest proces
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 12:52, 15 Septembrie 2013
Autocarul condus de inculpat avea si asigurarea de raspundere civila auto RCA/Carte Verde (astfel incat in baza acelei asigurari, asiguratorul plateste daunele pt. partile vatamate, spital, cheltuieli de judecata ( avocatii partilor vatamate). Nu intra pe acest tip de asigurare cheltuielile penale ( ceea ce a cheltuit statul pt. solutionarea cauzei) la care este obligat inculpatul.
Adica, asiguratorul ar trebui sa plateasca cam tot.
in decizia penala definitiva scrie urmatoarele citez : polita de asigurare serie xxxxxxx incheiata intre y in calitate de asigurator si sc .......srl pt auto marca scania cu nr ....... propietatea acesteia si care a fost implicat in accident ; adresa sc .......international care in calitate de broker de asigurare /reasigurare a declarat ca preia riscul politei sus mentionate si plata despagubirilor , drept pt care a deschis dosar de dauna cu nr ........ ./[
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
nikolos, utilizator

in decizia penala definitiva scrie urmatoarele citez : polita de asigurare serie xxxxxxx incheiata intre y in calitate de asigurator si sc .......srl pt auto marca scania cu nr ....... propietatea acesteia si care a fost implicat in accident ; adresa sc .......international care in calitate de broker de asigurare /reasigurare a declarat ca preia riscul politei sus mentionate si plata despagubirilor , drept pt care a deschis dosar de dauna cu nr ........ ./ Adica preia implicit toate daunele , despagubiri morale , despagubiri spital si ambulanta , cheltuieli de judecata etc .? inculpatul poate fii obligat la plata despagubirilor mentionate mai sus ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul plãtește și despãgubirile civile? nikolos nikolos n decizia penala definitiva scrie urmatoarele citez : polita de asigurare serie xxxxxxx incheiata intre y in calitate de asigurator si sc .......srl pt auto ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Sntinta definitiva masterguni masterguni buna problema mea este urmatoarea am fost inplicat intrun proces civil in calitate de inculpat in urma unui accident auto. la judecatorie am primit 2 ani cu ... (vezi toată discuția)