inculpatul care a fost condamnat la X ani cu suspendare pe penal , este dat in judecata de catre partile vatamate constituindu-se proces civil unde partile vatamate vor cere daspagubiri inclusiv spitalul si ambulanta . Aici intervine asiguratorii deoarece autocarul avea polita de asigurare pt calatori si bagaje .intrebare : inculpatul este si el obligat la despagubiri fiind angajat de 3 luni cu un salariu 730 ron net si fiind si intretinatorul familiei ? / pe latura civila la sfarsitul procesului vor fii cheltuieli de judecata ? [ pe penal a fost destul ] /daca mi-se va permite voi revenii cu alte intrebari pe acest proces
Autocarul condus de inculpat avea si asigurarea de raspundere civila auto RCA/Carte Verde (astfel incat in baza acelei asigurari, asiguratorul plateste daunele pt. partile vatamate, spital, cheltuieli de judecata ( avocatii partilor vatamate). Nu intra pe acest tip de asigurare cheltuielile penale ( ceea ce a cheltuit statul pt. solutionarea cauzei) la care este obligat inculpatul.
Adica, asiguratorul ar trebui sa plateasca cam tot.
in decizia penala definitiva scrie urmatoarele citez : polita de asigurare serie xxxxxxx incheiata intre y in calitate de asigurator si sc .......srl pt auto marca scania cu nr ....... propietatea acesteia si care a fost implicat in accident ; adresa sc .......international care in calitate de broker de asigurare /reasigurare a declarat ca preia riscul politei sus mentionate si plata despagubirilor , drept pt care a deschis dosar de dauna cu nr ........ ./[
in decizia penala definitiva scrie urmatoarele citez : polita de asigurare serie xxxxxxx incheiata intre y in calitate de asigurator si sc .......srl pt auto marca scania cu nr ....... propietatea acesteia si care a fost implicat in accident ; adresa sc .......international care in calitate de broker de asigurare /reasigurare a declarat ca preia riscul politei sus mentionate si plata despagubirilor , drept pt care a deschis dosar de dauna cu nr ........ ./ Adica preia implicit toate daunele , despagubiri morale , despagubiri spital si ambulanta , cheltuieli de judecata etc .? inculpatul poate fii obligat la plata despagubirilor mentionate mai sus ?
Sntinta definitiva
masterguni
buna problema mea este urmatoarea am fost inplicat intrun proces civil in calitate de inculpat in urma unui accident auto. la judecatorie am primit 2 ani cu ... (vezi toată discuția)