avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Concediul de maternitate (cele 126 zile) intra in categoria concediilor medicale care nu diminueaza concediul de odihna?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:27, 10 Septembrie 2013
1. Conform Codului muncii perioadele de concedii medicale (inclusiv concediul de maternitate) este perioada in care nu se presteaza munca si pnetru care nu se acorda concediu de odihna.

2. Directiva nr. 2003/88/CE spune ca perioadele de concedii medicale nu trebuie sa afecteze durata concediului medical.

3. Daca angajatorul aplica prevederile Codului muncii atunci va trebui sa cereti respectarea Directivei UE prin instanta judecatoareasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu de odihna am dreptul daca am avut si 4 luni de concediu prenatal+postnatal ely_ ely_ Buna ziua! Am contract pe perioada determinata pana la 31 decembrie, din 10 septembrie am intrat in concediu prenatal de pe data de 15 decembrie voi intra in ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate dimnueaza dreptul la concediu de odihna? ionutght ionutght Buna ziua Va supun atentiei urmatoarea situatie : O salariat, dupa ce isi efectueaza integral concediul de odihna in anul 2011, intra, la sfarsitul anului in ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza concediul de odihna corinuta corinuta Daca un salariat are dreptul la 21 de zile concediu de odihna, si pe parcursul acelui an va fi in concediu medical 3 luni, la cate zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)