avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eliberare certificat prenuptial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eliberare certificat prenuptial

Buna ziua, ma confrunt cu o problema delicata pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Urmeaza sa ma casatoresc cu prietenul meu, iar saptamana trecuta am fost sa ne facem analizele necesare pentru eliberarea certificatului prenuptial, numai ca am avut surpriza neplacuta de a afla ca am testat pozitiv la testul pentru sifilis, in timp ce prietenul meu nu, ceea ce insemana ca in momentul in care ne-am cunoscut infectia mea era deja destul de veche, deoarece infectia nu se poate transmite decat in primele faze, prin ulceratiile care pot aparea. Dezvalui aceasta informatie pentru ca am avut stupoarea de a constata ca nici persoanele de la laboratorul unde mi-am repetat analizele si nici medicul de familie nu cunosc acest aspect, iar eu de cand am aflat m-am documentat foarte mult, din carti de medicina.
La inceput, medicul de familie a insistat sa nu imi elibereze certificatul prenuptial pana cand nu imi fac toate testele pentru toate bolile autoimune, care unori se pare ca pot da un fals pozitiv la acest test, numai ca este destul de clar ca nu este vorba de asa ceva. Si acum refuza sa imi elibereze certificatul prenuptial, sub scuza ca "nu are voie". Din cate stiu eu, asa ceva nu este adevarat, stiind ca acest certificat se poate oferi si-n acest caz. Sunt interesata sa incep tratamentul de urgenta, urmez toti pasii necesari, dar el sustine tot ca nu imi poate elibera certificatul pana cand fie se dovedeste ca este un fals pozitiv, sau pana cand am terminat tratamentul.
Intrebarea mea este daca intr-adevar nu mi-l poate elibera, sau daca este doar o minciuna.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:49, 10 Septembrie 2013
Comunicarea starii de sanatate Art. 278
Casatoria nu se incheie daca viitorii soti nu declara ca si-au comunicat reciproc starea sanatatii lor. Dispozitiile legale prin care este oprita casatoria celor care sufera de anumite boli raman aplicabile.

ca sa fiti declarat apt pt casatorie nu trebuie sa suferiti de boala venerica in forma transmisibila , sa nu avetiTBC si sa fiti normal neuropsihic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria provincia provincia Stie cineva legea speciala care interzice casatoria unei persoane cu boli transmisibile? (vezi toată discuția)
Fosta logodnica ma infectat cu herpes genital pe urma ma parasit iuliandante iuliandante Fosta mea partenera ma infectat cu herpes genital si dupa o relatie de 3 ani ma parasit , pot sa o dau in judecata ? Stiu si cand si unde a contactat boala ... (vezi toată discuția)
Reclamatie primarie starea civila paulhitter paulhitter Buna ziua, Va Scriu in urmatoarea problema. Iubita mea este insarcinata in 5 luni, si dorim sa ne casatorim. Pentru a ne casatori, trebuie sa ni se elibereze ... (vezi toată discuția)