avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Control medical reangajare - cu un alt CIM, la acelasi ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Control medical reangajare - cu un alt CIM, la acelasi angajator.

Buna ziua

Daca un salariat a incetat cim la un angajator, si din motive obiective reia lucrul la acelasi angajator, este obligatoriu alt control medical, sau se poate considera apt in virtutea fisei existente? Medicul de medicina muncii spune ca el nu face alta fisa, ca el il considera apt!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Aurelian Stancu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:14, 10 Septembrie 2013
Se poate folosi aceiasi fisa de aptitudine.
Extras din codul muncii:
Art. 27.
-
(1)
O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată
faptul că cel în cauză este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulita tea contractului individual de muncă.
(3) Competenţa şi procedura de eliberare a certificatului medical, precum şi sancţiunile aplicabile angajatorului în cazul angajării sau schimbării locului ori felului muncii fără certificat medical sunt stabilite prin legi speciale.


Concluzie personala: daca functia nu s-a schimbat si fisa de aptitudine (certificatul medical) il gaseste apt pentru indeplinirea functiei atunci totul este perfect legal.

Nu mai este nevoie de altceva, medicul de medicina muncii, are dreptate, nu se mai face alta fisa.
Poate nu m-am facut inteleasa. Salariatul are o fisa de aptitudini care s-a intocmit acum un an, la prima lui angajare. Intre timp, cim a incetat. Se angajeaza la acelasi angajator, cu un nou cim. In conformitate cu art. 27, nu trebuie facut un control medical la angajare? E valabila fisa lui de acum 1 an care se afla la un dosar incheiat?
Multumesc pentru raspunsuri.
Baza Legala:
HG 355/2007 modificata si completata prin HG 1169/2011

In anexa 1, punctul 2, lit c, este specificat ca examenul medical periodic nu depaseste 12 luni. Daca persoana a depasit acest termen, disa nu mai este valabila. Daca este inca in termen atunci este valabila. Daca este valabila atunci cand termenul expira trebuie sa se prezinte din nou la medicul de famile.

Sper ca am fost destul de clar si v-am lamurit.
Cititi cu atentie aici.
www.avocatnet.ro/content/for...
In cazul dvs. este vorba de un CIM nou, angajatorul intocmeste o noua adresa cu data/nr. de inregistrare catre medicul specialist de medicina muncii, in care nominalizeaza riscurile profesionale de la locul de munca/ postul de lucru pentru care se solcita angajarea, iar medicul de medicina muncii emite o fisa de aptitudine, cu data/ nr. de inregistrare, pe care o semneaza si in care isi pune avizul APT/ INAPT/ APT CONDITIONAT. Este problema medicului specialist de medicina muncii daca completeaza in continuare, la zi, dosarul medical anterior al lucratorului sau intocmeste un alt dosar medical.
La incetarea CIM anterior, medicul specialist de medicina muncii avea obligatia sa dea o copie dupa dosarul medical, care sa fie depusa de catre lucrator pentru urmatorul loc de munca, la medicul specialist de medicina muncii care avea contract de prestari servicii medicale pentru acest nou loc de munca.

Pentru amen
Cred ca este util pentru dvs. sa studiati cu atentie HG nr. 355/ 2007, altfel postarile dvs. mai mult vor incurca utilizatorii decat ii va lumina. Confuziile dvs. sunt evidente (examen periodic/ examen la angajare, medic specialsit de medicina muncii/ medic de familie, etc.).
Nu as dori sa va sterg mesajele ca fiind nepotrivite pentru discutie, dar continuand in acelasi stil, voi fi obligat sa o fac.

Alte discuții în legătură

Termen valabilitate certificat medical la angajare lorella lorella Exista un termen de valabilitate pentru certificatul medical de medicina muncii la angajare? Avem un angajat nou care spune ca are deja un certificat din ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii - control anual MadaCaravan MadaCaravan Sapt viit avem programat controlul anual de medicina muncii. Medicul a spus ca va efectua contrlul angajatilor a caror fisa de aptitudini expira cel tarziu in ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine -vanzatori alejjandra alejjandra Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In cazul unei societati comerciale care are ca si angajati doar 2 vanzatori pt produse alimentare, este necesar ... (vezi toată discuția)