avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie concediu mediu medical - interpretare ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie concediu mediu medical - interpretare ordonanta

O persoana angajata de la 01.07.2013 aduce certificat medical in august. Persoana respectiva a fost inainte in somaj. Daca stagiul minim pt. concedii medicale este realizat la firma noastra (iulie are 23 de zile), trebuie sa luam in calcul, (suntem obligati prin ordonanta) la stabilirea indemnizatiei de boala veniturile din ultimele 6 luni (indemnizatia de somaj)? Acest lucru dezavantajeaza angajatul!
Art. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
Art. 10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină că medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:19, 10 Septembrie 2013
Salariatul este dezavantajat in cazul dvs. Dar daca avea in cele 6 luni anterioare un loc de munca cu venit mult mai mare, acum ar fi fost avantajat cu o indemnizatie mai mare decat salariul la firma dvs.
Legea spune clar: "media veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare". Stagiul de cotizare se constituie si din perioada de somaj, deci se ia in calcul indemnizatia de somaj pe lunile incluse in perioada de 6 luni inainte de concediul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata concediu medical diana45 diana45 Buna ziua, M-am angajat la o firma pe data de 2 noiembrie. In decembrie am avut 3 zile de concediu medical, in ianaurie 3 zile si in februarie 2 satamani. ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale MIRELAIONICA MIRELAIONICA Am un salariat angajat cu 03.08 pe 09.08 are concediu medical cod 06, ianinte de a se angaja aici a avut somaj, ce ii consider eu ca si baza de calcul pe ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pandatao pandatao Buna ziua! In luna februarie am fost angajat din somaj pe perioada determinata mai mica de 12 luni. Am avut un accident rutier si acum sunt in concediu ... (vezi toată discuția)