avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice

Buna ziua,
Ce sanse sunt pentru urmatoarea situatie:
Conducator auto, a fost prins conducand baut. Teste biologice, rezultat 0,68. Reverificare teste in alt oras, rezultat mai mic 0,64, asta in decurs de cateva luni. La un an de la incident, Procurorul a trimis dosarul la judecator. Termen foarte curand.
Nu s-a intamplat nimic, nu a fost accident, nu exista raniti, nu s-a lovit nicio masina. Persoana in cauza a plecat in urma unei urgente de acasa. Este cetatean UE. Cazier curat, nu are niciun fel de probleme de niciun fel in RO.
Ce sanse sunt pentru a primi doar o amenda penala? daca oamenii legii nu sunt influentati si actioneaza corect.
Cel mai recent răspuns: m1maraa , utilizator 15:33, 13 Septembrie 2013
am confundat proba de la etilotest cu proba biologica
Multumesc
exista posibilitatea sa fie o sentinta cu suspendare? pentru ca nu sunt raniti, avarii, etc si nu a existat niciun alt incident de acest fel anterior? iar fapta s-a comis in urma unei urgente telefonice? exista circumstante atenuante care s-ar putea lua in calcul?
Da, este posibil.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta bauturilor alcoolice RobertBenghia RobertBenghia Buna ziua! Astazi, 28.05.2017, am fost oprit dimineata la ora 2 de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest. Am avut o concentratie 0,72. Am fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie lipsa probe biologice - alcoolemie 0.03 Rebecka1 Rebecka1 Buna ziua. Am fost lovita de catre o alta masina in trafic care nu mi-a acordat prioritate. A refuzat amiabila astfel incat am fost nevoita sa merg la biroul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)