avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Piesa stricata in garantie- se poate recupera costul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Piesa stricata in garantie- se poate recupera costul manoperei inlocuirii?

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:

In urma cu o luna am cumparat de la un distribuitor niste piese auto, pe care le-am montat intr-un service autorizat RAR.

Recent, piesele respective s-au defectat (viciu de fabricatie), si distribuitorul mi-a oferit urmatoarele variante:
1- demontez piesele de pe masina, le aduc lor, ei le trimit la fabrica, si dupa un termen de 3-6 saptamani imi "confirma sau nu defectul"; masina stand imobilizata pe intreaga perioada sau eu "sa fac rost de alte piese temporar"
2-mai cumpar inca un set de piese si le inlocuiesc pe cele defecte, distribuitorul urmand sa-mi ramburseze valoarea dupa expertiza fabricii (intr-un termen nedefinit)

In ambele cazuri eu urmand sa platesc manopera de 2 ori, respectiv 1 data. Doresc sa va pun urmatoarele intrebari:
1-exista temei legal pentru obligarea distribuitorului in instanta la plata contravalorii manoperei pe care urmeaza sa o platesc, eventul si a cheltuielilor cu deplasarea la/de la service si sediul distribuitorului (timpul pierdut stiu deja ca nu se mai recupereaza)?
-exista o suma minima ce poate fi despagubita?

2-care este perioada maxima, pentru verificarea defectului si a rambursarii banilor/inlocuirii produsului, din momentul predarii produsului defect?

Mentionez si ca sunt persoana juridica.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Probleme garantie piese auto valentinm1972 valentinm1972 buna seara,in urma cu aproximativ un an de zile am cumparat o caseta de directie pentru autoturismul propriu,caseta a fost montata in service autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Produs defect în garanție - cine plătește costurile montarii produsului? ionutvd ionutvd Bună ziua, Lucrez la un magazin online de piese auto și avem următoarea speta: Un client a cumpărat un produs în valoare de 400 lei, iar montajul ... (vezi toată discuția)
Inlocuire piese auto in garantie ncris78 ncris78 Am o autoutilitara de marfa, cu care prestez activitatea de transport marfa. In urma cu o luna am cumparat piese pentru un ambreiaj de la un service auto. Am ... (vezi toată discuția)