avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amenda Protectia Consumatorului Plicuri de ceai fara ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amenda Protectia Consumatorului Plicuri de ceai fara traducere

Buna ziua,

Am nevoie de un sfat, si v-as fi recunoscatoare daca m-ati lamuri in acest sens.

Lucrez la o firma cu regim Hotelier, iar saptamana trecuta societatea a avut un control de la ANPC , in urma caruia a fost amendata cu suma de 4000 de lei deoarece pe pliculetele de ceai si indulcitori nu era traducerea in limba Romana.
Am contactat firma care furnizeaza aceste produse, si nu isi recunosc vina sustinand ca exista pe cutiile produselor traducerea si toate informatiile impuse de legislatie, in acest sens refuzand sa li-se impute acesta amenda.
Intrebarea mea este ,
Am cautat in legislatie un text de lege care sa faca diferenta intre aceste produse ambalate intr-un singur ambalaj, dar care se servesc separat, daca exista obligativitatea ca pe fiecare produs consumat sa fie trecute toate informatiile impuse de lege, chiar daca exista mai multe intr-un ambalaj, sau nu?
Nu reusesc sa gasesc o rezolvare in acest sens! Va rog sa ma lamuriti daca puteti! Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Mediu stoiaanca stoiaanca Buna ziua, Am si eu o nelamurire: Daca o firma importa materie prima ambalata ( in cutii de carton respectiv folie ); am inteles ca trebuie sa realizeze ... (vezi toată discuția)
Declarare ambalaje importator marfuri carmenbn carmenbn O SC importa consumabile sanitare.Ele vin ambalate in cutii de carton, care nu se distrug sau arunca, ci se folosesc mai departe pt.a le trimite clientilor (cu ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)