avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare cetatenie incluzand schimbare nume si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare cetatenie incluzand schimbare nume si prenume

buna ziua .o sa intru intr-un sibiect mai delicat si mai anume posibilitatea de a schimba cetatenia si in acelasi timp schimbarea de nume si prenume.eu sunt cetatean roman de la nastere in varsta de 26 ani.parintii mei tot romani.mi sa oferit sansa de a fi recunoscut ca fiu al unui cetatean portughez si in acest caz sa iau numele de familie al familiei respective acestia neavand nici un copil.ce doresc sa aflu este : ce acte imi trebuie sau ce trebuie sa fac pentru a deveni legal baiatul lor cu tot cu nume de familie si drepturi in portugalia..multumesc,
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:24, 11 Septembrie 2013
Puteti sa fiti recunoscut de cetateanul portughez numai daca sunteti un copil doar cu mama inscrisa in actele de nastere sau in cazul dvs. daca tatal dvs. solicita tagada iar portughezul face recunoasterea. Eu zic ca in cazul dvs. trebuie sa fiti adoptat nicidecum sa fiti recunoscut, deoarece din declaratia dvs. rezulta ca aveti deja inscrisi in actul de nastere ambii parinti. Puteti sa va pastrati cetatenia romana si sa o dobanditi si pe cea portugheza. Actele necesare in vederea adoptiei le gasiti in Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei, republicata , numai ca daca dvs. nu ati fost crescut de familia din portugalia nu prea vad sorti de izbanda. Va puteti adresa in scris [ link extern ] .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor in privinta obtinerii titlului de calatorie pentru copil nascut in portugalia taniafrispa taniafrispa Buna,am si eu nevoie de ajutor.In primul rind tin sa mentionez ca sunt cetatean moldovean castorit cu cetatean roman,sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Ce am nevoie sa pot circula in ue cu copilul fara prezenta tatalui? Andra-2016 Andra-2016 Eu romanca, tatal copilului meu este portughez, copilul (de 11 luni) nascut in UK si recunoscut de tata pe certificat nastere, copilul are numele de familie si ... (vezi toată discuția)
Divort si custodia unui minor cu cetatenie multipla in romania Bogdan Milentin Bogdan Milentin Buna ziua, sunt intr-o situatie foarte delicata si complicata in acelasi timp si am nevoie mare de sfatul unui avocat. Sunt cetatean roman si sunt casatorit ... (vezi toată discuția)