avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmas

Sunt persoana cu handicap gradul doi de invaliditate am 37 de ani si sunt studenta la Master anul doi.Pot beneficia de pensia de urmas in continuare daca mi se acorda bursa la facultate? Va multumesc pentru timpul si atentia acordate.
Cel mai recent răspuns: auradany , utilizator 14:36, 11 Septembrie 2013
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii pubile spune:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

2. Daca sunteti deja beneficiara a unei pensii de urmas, in conditiile legii, o puteti cumula cu orice alt venit indiferent de cuantumul sau sursa acestuia.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare, sau pfa cu pensie de urmas kosanorbi kosanorbi Buna ziua! Sunt student anul 2, si am pensie de urmas. Vroiam sa stiu ca daca ma angajez sau daca fac PFA, imi pierd pensia? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si indemnizatie de somaj? Mviorica Mviorica Buna ziua. Daca am o pensie de urmas in valoare de 350 RON mai pot beneficia si de somaj? Mentionez ca am absolvit in 30 iunie facultatea. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu salariul Camychi Camychi Baiatul meu a beneficiat de pensie de urmas de pe urma tatalui sau ,mort in 2006. Acum are 23 de ani ,a terminat facultatea ,s-a inscris si va urma cursuri ... (vezi toată discuția)