avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

am o fetita de 8ani...(in urma unui cncubinaj).locuiesc in olanda si as vrea informatii cu privire la custodie si la scoaterea ei din tara pt a locui impreuna cu mine(ea locuieste in romania,dar tatal nu se ocupa de ea,majoritatea timpului sta cu bunica,...)la comun acord am hotarat sa faca clasa1in ro,dar conditia a fost ca dupa vacanta de vara sa locuiasca din nou in olanda,dar el refuza categoric,nici nu putem discuta despre acest lucru,ceea ce m-a facut sa iau decizia de a face totul legal,nu prin comun verbal......ce sanse sunt!?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:37, 22 Martie 2009
ramonica a scris:

am o fetita de 8ani...(in urma unui cncubinaj).locuiesc in olanda si as vrea informatii cu privire la custodie si la scoaterea ei din tara pt a locui impreuna cu mine(ea locuieste in romania,dar tatal nu se ocupa de ea,majoritatea timpului sta cu bunica,...)la comun acord am hotarat sa faca clasa1in ro,dar conditia a fost ca dupa vacanta de vara sa locuiasca din nou in olanda,dar el refuza categoric,nici nu putem discuta despre acest lucru,ceea ce m-a facut sa iau decizia de a face totul legal,nu prin comun verbal......ce sanse sunt!?va multumesc

Exista o singura solutie pentru a nu lungi inutil discutia.Agajati-va un avocat din Romania care sa va sustina cauza si sa va reprezinte in proces.In acelasi timp mai discutati cu tatal minorei ,poate ajungeti la o intelegere,fapt care ar usura situatia.
In mod clar veti avea nevoie de avocat.
Va trebui sa veniti in Romania cel putin la un termen de judecata.
Depide fata de care dintre parinti este mai atasat din punct de vedere moral minorul.Depinde cat de mult timp a stat despartit de dvs.
Minora va fi audiata de instanta chiar daca are 8 ani.Este necesar.
Din punctul meu de vedere ar fi in interesul suprem al minorei sa stea cu mama ei in Olanda.
Instantele pot avea insa un alt punct de vedere.

Daca veti avea hotarare de incredintare a minorei veti putea sa va stabiliti cu ea in Olanda.Dar pentru aceasta va trebui finalizat procesul si durata acestuia se poate intinde mult in timp.Se va ajunge si in recurs.

avocat Claudiu Lascoschi
In primul rand trebuie ca copilul sa va fie incredintat dumneavoastra spre crestere si educare. In acest sens adresati-va cu o cerere instantei de judecata.
Este unul din rarele cazuri in care tatal are sanse egale cu mama minorului.Poate chiar mai mari decat egale...
Nu o sa ii fie deloc usor.
Acestea sunt cazurile in care mamele pot pierde procesele de incredintare a minorului.
Tatal are un avantaj care poate fi greu inlaturat.
Procesul va fi foarte echilibrat.Ar fi recomandabil ca mama minorului sa fie prezenta la termenele de judecata.
In mod sigur instanta va dori sa ii adreseze intrebari pentru a se lamuri.

Si mai e vorba si de locul unde se va efectua ancheta sociala.
As recomanda 2 anchete sociale una in tara si una in Olanda.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
e foarte pozitiv ceea ce am citit in acest forum.va multumesc ca ati reactionat repede cu raspunsuile.fetita e usor influentabila,cat a fost in olanda nu vroia sa auda de romania,acum vrea in olanda,dar nu poate decide ea,tatal ei ii spune ca isi pierde colegii,prietenii de sc,limba.....nu se poate decide la telefon....dar,pt mine ea e inca mica,nu vreau ca mai tarziu sa-mi reproseze ca nu am decis eu pt ea.e drept e de aproape un an in ro,vb la tel de 3ori pe zi,facem temele prin tel,avem o relatie foarte stransa......dar tatal ei are un caracter negativ asupra mea,ma tot ameninta ca nu o voi avea doar cand vrea el,ca daca continui sa vorbim de custodie nu o voi mai vedea doar in romania,ceea ce va fii foarte greu,el stiind ca acum viata mea e clara aici,sevici,casa,prieteni,doar micuta mai lipseste..........se foloseste de ea.....care sunt pasii pt intocmirea unui dosar,ce acte ar trebui sa am din olanda?ooooo,apropo,daca pe perioada vacantei de vara voi obtine acordul,se poate derula procesul cat timp ea e la mine?va trebui sa o duc in tara in august?pot sa nu ma infatisez la proces,sa ma reprezinte avocatul,pt a nu intra cu fetita in tara....?se considera rapire,daca ea nu e incredintata nimanui?va multumesc

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa castig tutela fetitei mele ? johannw johannw buna.am si eu o rugaminte daca puteti sa ma ajutati, sa ma indrumati cum sa castig tutela fetitei mele de 1 an si 5 luni.In 2008 luna DEC s-a nascut fetita ... (vezi toată discuția)
Custodia minorilor gygygy gygygy in urma divortului fetita noastra de 6 ani a fost incredintata mamei,dar doresc sa introduc actiune pt. a cere incredintarea minorei mie,pt. ca minora nu mai ... (vezi toată discuția)