avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul indemnizatie CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul indemnizatie CO

Imi puteti spune va rog cum se calculeaza indemnizatia pt. concediul de odihna:
media zilnica a veniturilor din ultimele 3 luni. in media zilnica intra salariul de incadrare, sau venitul brut obtinut?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 11 Septembrie 2013
Art. 150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

In calculul indemnizatiei va intra salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de odihna RuxandraLarisa RuxandraLarisa Buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediul de odihna?Raportata la salariul de incadrare sau la salariul brut realizat? (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna anyme anyme Buna seara, Am un angajat care a demisionat in 10 decembrie. 1.Cum ii calculez suma aferenta concediului de odihna neefectuat? 2.Unde o trec in declaratia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu odihna omul70 omul70 Cum se calculeaza indemnizatia de concediu? (vezi toată discuția)