avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura

Se apropie iarna si va trebui sa dam drumul la clorifere. Firma care se ocupa cu calculul caldurii(repartitoare) cere o suma enorma. Locatarii blocului unde sunt contabila mi-au propus sa calculez eu caldura. Este ilegal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:28, 14 Septembrie 2013
Nu este ilegal, dar nu puteti folosi datele inregistrate de repartitoare. Puteti face calculul in asa-numitul sistem pausal.
Se poate face calculul si la cei cu repartitoare, avem fisa fiecarui apartament, cu parametrii si asa mai departe.. si mai avem un program care calculeaza tot daca introduci tot ce este pe fisa de apartament.
anagavriloaia a scris:

... Firma care se ocupa cu calculul caldurii(repartitoare) cere o suma enorma.

Ati putea sa ne informati cam despre ce suma enorma este vorba? Va referiti la costurile prestarii sau la costurile repartizate la incalzire?
anagavriloaia a scris:
Se poate face calculul si la cei cu repartitoare, avem fisa fiecarui apartament, cu parametrii si asa mai departe.. si mai avem un program care calculeaza tot daca introduci tot ce este pe fisa de apartament.

Ordinul ANRSC nr.343/2010:
"Art. 43. - (1) Repartizarea costurilor pentru energia termica pentru încalzire pe baza indicaţiilor repartitoarelor de costuri, indiferent de sistemul de distribuţie adoptat, se realizeaza numai de operatori economici autorizaţi de ANRSC.
(2) Asociaţiile de proprietari/locatari, membrii şi administratorii acestora nu au dreptul de a face repartizarea costurilor pentru energia termica pe baza indicaţiilor repartitoarelor de costuri şi nici sa transmita datele rezultate în urma unor astfel de acţiuni operatorilor economici care presteaza servicii de administrare a imobilelor respective."
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
itoma, utilizator
Foarte corecta observatia de mai sus!
Sa zicem ca faceti repartizarile cu un program sau mai stiu eu cum. Treaba merge, dar la un moment dat va fi un nemultumit sau mai multi care vor reclama acest lucru. Ei, atunci sa va vedem! Personal nu inteleg de ce cineva vrea neaparat sa incalce legea si mai ales de ce sa stea cu sabia deasupra capului? Pentru ce, atata timp cat aveti toate conditiile de a lucra legal, cu firma? Pentru ce v-ati mai legat la cap cu aceste repartitoare daca tot vreti sa lucrati altfel?

Alte discuții în legătură

Plata incalzire Maiana12 Maiana12 La blocul in care locuiesc, acum 2 ani s-au montat repartitoare de caldura. Dupa un an, asociatia de proprietari a renuntat la contractul cu firma care a ... (vezi toată discuția)
Repartitor caldura coloane nellyan nellyan Buna seara, Vin cu rugamintea la dv , sa ma lamuriti si pe mine daca este in regula sa am repartitor pe coloane. Mentionez ca este vorba de o garsoniera, 1 ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)