avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitor caldura coloane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitor caldura coloane

Buna seara,

Vin cu rugamintea la dv , sa ma lamuriti si pe mine daca este in regula sa am repartitor pe coloane.
Mentionez ca este vorba de o garsoniera, 1 calorifer cu repartitor in camera si unul in bucatarie.

Stiam ca fiecare plateste coloanele care ii trec prin casa, insa nu stiam ca se pot pune repartitoare pe ele.
Ce control mai poti avea, care mai este rostul lui daca nu poti controla consumul?

va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: nellyan , utilizator 14:31, 11 Decembrie 2015
Pentru ca unii au izolat coloanele care le trec prin apartament au cerut sa se masoare inclusiv caldura emanata in locuinta lor. De ce, nu? S-a ajuns la absurd cu aceste repartitoare de caldura care masoara si ele ce pot dn punct de vedere tehnic.

Parerile sunt impartite. Pentru ca nu ma pricep, ma abtin sa comentez aici, chiar daca am propria parere, recunosc, subiectiva.
multumesc,
am rezolvat, nu se stie de ce e montat :) , insa nu trebuie luat in seama.
S-a rezolvat - NU se poate...
Nu stiu ce ati rezolvat, dar macar in acest stadiu, ar trebui sa ne spuneti si noua daca:
- la toti proprietarii s-au montat asfel de repartitoare;
- ale cui sunt aceste repartitioare, adica ati platit acel repartitor?;
- sunteti la primul sezon de incalzire sau le-ati avut si in sezoanele anterioare?;
- pe fisa individuala emisa de societatea care face calculul si repartizarea costurilor cu incalzirea, apare ceva calcul ref. consum pe acel repartitor?;
- daca ziceti ca s-a renuntat la aceasta masura, cum de s-a ajuns la aceasta concluzie?

La noi, in urma inventarierii facute, s-au stabilit in final niste procente pentru repartizarea costurilor pentru aceste tevi.
Ce control mai poti avea, care mai este rostul lui daca nu poti controla consumul?

Deci ideea este ca niciun proprietar nu poate controla acest consum atata vreme cat prin acea teava circula apa fierbinte tot timpul...
Controlul se poate face doar daca ai un robinet pe care sa-l inchizi sau sa-l deschizi, ori pe aceste tevi nu ai cum sa pui robineti. Singura masura ce poate fi luata este aceea despre care vorbeste dl. Manea, adica sa izolezi aceale tevi, adica in final, firma sa va repartizeze totusi ceva costuri, dar mult mai mici, functie de gradul de izolare al tevilor.
Garsoniera este cumparata recent , iar nelamurirea mea era daca este in regula sa am repartitori, insa in urma discutiei cu asociatia mi s-a spus ca repartitorul pus pe tevi este pus cu multi ani in urma , iar consumul inregistrat de acesta nu este luat in considerare deoarece s-a convenit al anumite procente pentru repartizarea costurilor pentru aceste tevi.

Inca nu am primit fisa de calcul, dar din ce mi-au comunicat cei din asocitaie, acel repartitor nu figureaza in inregistrarile de calculatie ale firmei responsabile.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)
Calculul caldurii la comun carmen bodeanu carmen bodeanu La ce se refera cota de 10% din costurile de incalzire ale scarii de bloc,care urmeaza a fi platita de posesorii de centrale de apartament?;eu inteleg ca se ... (vezi toată discuția)
Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)