avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Promisiune de schimb imobiliar notata in CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Promisiune de schimb imobiliar notata in CF

Multumesc anticipat pentru un sfat in aceasta speta.
In luna iulie am incheiat o promisiune bilaterala de schimb cu termen de finalizare la 16.09.2013, care a fost notata in CF. Promisiunea de schimb a fost facuta la un BNP si prevede la capitolul sanctiuni urmatoarele: "In cazul in care noi, partile coschimbase, vom instraina bunurile imobile altor persoane decat promitentei coschimbase, nu vom respecta vreuna dintre obligatiile asumate in prezenta promisiune si vom refuza sa incheiem contractul de schimb in forma autentica pana cel mai tarziu la data de 16.09.2013, partea in culpa va achita celeilalte parti coschimbase suma de 1000 Euro ca penalitate. Daca contractul de schimb in forma autentica nu se va incheia pana cel mai tarziu la data de 16.09.2013, fiecare dintre noi partile, se poate prezenta la BNP la aceasta data, orele 14.00, pentru obtinerea unei incheieri de certificare, din care va rezulta situatie de fapt la aceasta data si in baza careia se va face radierea prezentei promisiuni din CF"
Tinand cont de aceasta prevedere si pentru a evita eventuale complicatii ulterioare, eu am facut un inscris prin care am denuntat unilateral promisiunea de schimb, inscris care a fost inmanat de un executor judecatoresc atat partii coschimbase, cat si BNP, intelegand sa platesc penalitatea de 1000 euro.

Problema este ca in momentul in care a primit prin executor aceasta denuntare unilaterala, coschimbasul a trecut la amenintari privind blocarea cartii funciare in favoarea sa.

Intrebarea pe care mi-o pun este : dupa ce ma prezint pe data si ora stabilite in actul notarial si platesc penalitatea prevazuta pentru neincheierea tranzactiei, cealalta parte mai poate avea vreun drept sa conteste refuzul meu si sa-mi faca greutati la cartea funciara ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: supercurat , utilizator 07:43, 12 Septembrie 2013
Prin contractul de schimb imobiliar s-a precizat faptul că oricare din părţi se poate prezenta la BNP , la data meţionată şi denunţa unilateral contractul în condiţiile date.
Respectivii nu au absolut niciun drept a se opune . Radierea acestei notări se va face prin prezentarea încheierii de certificare. Cartea funciară nu poate fi "blocată" deoarece dreptul d-voastră de proprietar rămâne şi ca titular aveţi dreptul de a solicita radierea.acestei promisiuni, în condiţiile prevăzute de contract. Ceeace fac respectivii se poate identifica cu o formă de şantaj.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare promisiune vanzare-cumparare imobil mariana_aba mariana_aba Buna seara, urmeaza sa vand o locuinta prin credit si as vrea sa stiu care este procedura de anulare a promisiunii de vanzare in cazul in care cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanzare cu o persoana care sa obligat in fata notarului printre altele ca nu va ipoteca bunul imobil invocand 292 cod penal. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)