avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie de urmas

Buna ziua. Am o problema mai deosebita legata de pensia de urmas a unei rude. Concret, sotia si copilul au beneficiat de pensie de urmas, copilul a decedat. Cum se recalculeaza pensia de urmas in situatia aceasta in care ramane doar sotia. Se reduce cuantumul pensiei de urmas la jumatate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariatm , utilizator 22:11, 12 Septembrie 2013
Sotul supravietuitor primeste 1/2 din pensia care i se cuvenea persoanei decedate.
Nu se reduce.
In mod normal ar trebuie sa creasca.
1/2 este mai mare decat 3/4 : 2
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru sotia supravietuitoare si pensia proprie mmus mmus Buna ziua, Bunicul meu a decedat in mai 2008. La data respectiva era pensionar, beneficiind de pensie la limita de varsta si de pensie CAP, bunica mea fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie cata70 cata70 fina mea a ramas vaduva; sotul ei era pensionat pe caz de boala ; ea poate beneficia de pensie de urmas ? mentionez ca in prezent ea nu are nici un venit (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotul supravietuitor maiamaria maiamaria buna ziua. as avea o intrebare. O persoana al carei sot a decedat, are dreptul la pensie de urmas, daca sotul beneficia de o pensie de invaliditate grad II? in ... (vezi toată discuția)