avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de stimulentul de insertie daca obtin ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de stimulentul de insertie daca obtin venituri in strainatate?

Buna ziua,sunt in concediu de crestere a copilului pina la un an, am o intrebare daca ma angajez inainte de a implinii copilul un an ,dar in strainatate (Franta) pot beneficia de stimulentul de insertie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:55, 12 Septembrie 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptățite să beneficieze de concediul pentru creșterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obțin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserție în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserție prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:

a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea obțin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
...

2. Nu se prevede nicaieri ca obtinerea de venituri trebuie sa se faca neaparat in tara.

3. Asa ca daca prezentati la Primarie dovada ca aveti venituri profesionale de dinainte de a implini copilul 1 an puteti solicita si beneficia de stimulentul de insertie, de 500 lei lunar, pana va implini copilul 2 ani.
Va multumesc mult pt raspuns,sper doar
ca cei de la primarie sa accepte
Daca nu accepta puneti intrebarea si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care aproba si plateste indemnziatia pentru CCC si stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, contract strainatate rody1menan rody1menan buna ziua!! am si eu un coleg care se afla in concediu de crestere copil si i sa oferit o ocazie de a lucra in franta cu contract de munca in tara ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie casandralin casandralin am optat pentru CCC timp de doi ani ( am nasc e 03.03.2013 si teoretic voi sta in CCC pana pe 03.02.2015). Am inteles de o colega ca s-a modificat legislatia ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)