avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Scutire plata impozit venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Scutire plata impozit venit

Buna ziua
Daca sunt cadru didactic cu 14 ani vechime pe catedra de informatica si tehnologia informatiei (am grad 1, facultate mate-info, cursuri Oracle,Cisco), pot beneficia de prevederile Ordinul MFP nr. 748/2004 completate cu Ordinul MFP nr. 1479/2013 ?
Mi-ar fi vital deoarece am 1000 lei salariu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:59, 12 Septembrie 2013
Potrivit Cod fiscal: ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

l) veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator; încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi al ministrului finanţelor publice;



Ordin 748 / 2004 a fost abrogat chiar de ordinul 1479/2013 de la 10.09.2013.

In ordinul 1479/2013 dar si in 748 / 2004 exista conditia :

d) angajatorul a realizat în anul fiscal precedent şi a înregistrat distinct în balanţele analitice, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract, un venit anual de cel puţin echivalentul în lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Naţională a României, aferent fiecărei luni în care s-a înregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Deci fiind cadru didactic nu cred ca angajatorul d-voastra realizeaza venituri de 10.000 usd din activităţi de creare de programe pentru calculator destinate comercializării pe bază de contract. Adica trebuie sa existe activitatea de comercializare a softului creat de angajator.

In plus anexa la acets ordin cuprinde lista de ocupatii specifice activităţilor de creare de programe pentru calculator, adica trebuie sa aveti una din aceste functii:

1. Analist
2. Programator
3. Proiectant de sistem informatic
4. Inginer/Programator de sistem informatic
5. Administrator de baze de date
6. Inginer software
7. Manager de proiect informatic
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii scutire impozit aacris aacris ce conitii trebuie sa indeplinesti ca sa fii scutit de impozitul pe salar (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe venit din salariu Flavian1 Flavian1 Buna ziua! Sunt angajat al unei fabrici de hartie igienico-sanitara, hartie pentru carton si carton ondulat. Postul creat pentru mine a fost acela de inginer ... (vezi toată discuția)
Angajare programator voncid voncid Poate sa imi spuna cineva sau exista un site undeva, unde se pot gasi informatii despre facilitatile pe care le au programatorii? In sensul ca angajatorul ... (vezi toată discuția)