avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare programator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare programator

Poate sa imi spuna cineva sau exista un site undeva, unde se pot gasi informatii despre facilitatile pe care le au programatorii?
In sensul ca angajatorul beneficiaza de reduceri?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:45, 12 Noiembrie 2013
Ordin MFP 1479/2013

www.avocatnet.ro/content/art...

Cod fiscal ART. 55 Definirea veniturilor din salarii
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:

l) veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator; încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi al ministrului finanţelor publice;

[ link extern ]
Conditiile care trebuie indeplinite de angajator si angajati pentru a beneficia de aceasta facilitate sunt cele prevazute de ati 1 din ordinul comun 539/225/1479 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea impozitului pe venit pt. it-isti dragos2014 dragos2014 Buna ziua! Am si eu o intrebare: facilitatea fiscala care consta in neplata impozitului pe venit pt. cei care lucreaza in IT se acorda si daca persoana ... (vezi toată discuția)
scutire plata impozit venit aelemarac aelemarac Buna ziua Daca sunt cadru didactic cu 14 ani vechime pe catedra de informatica si tehnologia informatiei (am grad 1, facultate mate-info, cursuri ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe venit din salariu Flavian1 Flavian1 Buna ziua! Sunt angajat al unei fabrici de hartie igienico-sanitara, hartie pentru carton si carton ondulat. Postul creat pentru mine a fost acela de inginer ... (vezi toată discuția)