avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Reducerea impozitului pe venit pt. IT-isti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Reducerea impozitului pe venit pt. IT-isti

Buna ziua!

Am si eu o intrebare:

facilitatea fiscala care consta in neplata impozitului pe venit pt. cei care lucreaza in IT se acorda si daca persoana respectiva a absolvit una din specializarile din lege dar in cadrul unei universitati particulare?

(presupunand ca celelalte conditii din lege sunt indeplinite - profilul angajatorului, incadrarea intr-un anumit tip de post in companie etc)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dragos2014 , utilizator 20:18, 6 Martie 2014
vedeti in ordinul 539/225/1479/2013 la art.1 lit c:
[ link extern ]
la art 55 alin 4 lit l (venituri neimpozabile) din codul fiscal sunt incluse:
veniturile din salarii, ca urmare a activităţii de creare de programe pentru calculator; încadrarea în activitatea de creaţie de programe pentru calculator se face prin ordin comun al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei, al ministrului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi al ministrului finanţelor publice;

universitatea in cauza trebuie sa fie acreditata.
Multumesc pentru raspuns!

Intr-adevar cea de care sunt eu interesat se gaseste pe lista universitatilor acreditate (pe edu.ro).

Stiti cumva si care este distinctia care apare in lege intre ”diplomă acordată după finalizarea unei forme de învățământ superior de lungă durată” si 
”diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență”?

Se refera cumva la studii finalizate chiar si fara a obtine licenta?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diploma pentru scutire impozit programatori abc82 abc82 Buna ziua, as dori sa aflu daca diploma de la Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Informatica, specializarea Informatica, Invatamant la Distanta se ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit gpirvuro gpirvuro Va rog sa-mi spuneti daca sunt absolventa a unor cursuri postuniversitare cu specializarea: Informatica distribuita, beneficiez de scutirea de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit it iustin_79 iustin_79 Stimati domni, Mai este in vigoare acea scutire de impozit pentru cei care lucreaza in domeniul IT-ului? Este ea valabila si pentru cei din administratie? si ... (vezi toată discuția)