Buna ziua,
Am o problema la cu administratorul asociatiei de propietari in blocul in care am cumparat in Ianuarie 2013, un apartament.
Concret, din ianuarie 2013 am fost trecut 1 persoana la intretinere, situatie in care in acel apartament nu a locuit nimeni si in canu locuieste. Mai mult administratora mi-a spus clar ca nu poate sa ma treaca cu zero persoana la intretinere si sa platesc o suma modica (cota parte din costurile cu liftul, ilumintatul blocului, etc.) intrucat costurile sunt mari, etc. Mai mult in acel apartament, caloriferele erau defecte mai mult tot dansa mi-a spus clar sa nu le deshid deoarece risc sa inund vecinii de dedesubt.
Avand in vedere ca in tot acest timp am fost inregistrat in cartea blocului unde locuiesc (din alt sector), mi se pare abusiv sa platesc 2 intretineri pentru doua apartamente cand locuiesc doar intr-unul.
Stiu ca este o lege potrivit careia trebuie sa iau o copie sau un document de la adiministratia unde am platit tot acest timp intretinerea si sa ma duc cu acel act la celalta adresa si s-o depun. Insa administratora de la adresa aparatamentului in care nu sta nimeni refuza cu desarvarsire pe motivul ca sa ii arat eu legea...
Puteti va rog sa-mi indicati ce pasi treubie sa urmez pentru a nu mai plati pana la mutarea in respectivul apartament intretinerea cu cota intreaga ca pentru 1 persoana?
Multumesc anticipat, Bogdan.
Daca lipsiti din apartament sunteti scutit, si asa trebuie sa se intample, total de la plata curentului electric, a gazelor si a salubritatii (gunoi).
In rest platiti celelalte cheltuieli care se repartizeaza pe cota-parte indiviza sau pe apartament.
Administratora dv. poate nu stie sa faca inmultirea cu 0 (zero) si de aceea o fi zis ca "nu se poate". Ba se poate, deoarece la nr. persoane trebuie sa fiti trecut cu 0 (zero) atata timp cat ati declarat dv. ca lipsiti din apartament.