fiind o problema mai rar intalnita am hotarat mai intai sa primesc niste raspunsuri de la voi...dupa care voi apela la un avocat
vreau sa specific inainte ca tatal meu este arab .....iar mama romanca! eu locuiesc in romania...! in egypt ,de unde este tatal meu, mai am doi fratzi vitregi dintr'o casatorie anterioara!
acum o luna a murit tatal meu .... la el, in egypt, si dupa cum ma asteptam, cand s'a facut succesiunea, nu au pomenit nimic de mine si de sora mea ! am vorbit cu mama mea, dar ea a zis ca nu o intereseaza, si daca vreau sa fac ceva,sa fac singur!
intrebarea care ma framanta .... vreau sa stiu daca se mai poate face ceva, tzinand cont ca actul de succesiune a fost deja deshis....! din ce am inteles trebuie sa imi cer dreptul la partea mea de mostenire in termen de 6 luni, nu? deci nu e prea tarziu ....! de asemenea se poate face ceva de la distantza? adica....nu vreau sa ma duc pana in egypt sa rezolv problema ! daca se poate face ceva, la cine trebuie sa ma adresez.... ? la un avocat? notar public? crucea rosie sau unde!
va multumesc si va rog din suflet sa imi raspundetzi!
da, trebuie sa acceptati mostenirea in 6 luni de la deces.
bunurile de mostenit sunt din rom. sau din egypt?
daca sunt numai cele din egypt, nu aveti ce sa faceti aici, deoarece va treebui sa va angajati un avocat acolo.
da...bunurile de mostenit sunt numai din egypt...! succesiunea am inteles ca trebuie sa o accept in termen de 6 luni, iar daca nu ma prezint in timpul asta e ca si cum as refuza....! intrebarea mea e alta ! ... deci.... actul de succesiunea a fost deja deschis.... prin urmare mostenirea a fost mai mult ca sigur impartita ! de mine si de sora mea nu a pomenit nimeni......ca am avea si noi dreptul! ceea ce vroiam eu defapt sa stiu este ....daca se poate face un fel de contestatzie....sau nu stiu....ceva de genu, sa se re'imparta mostenirea....!
Va trebuie un avocat din Egipt.
E vorba de drept musulman.
Nu stiu daca va poate ajuta cineva de pe forum.
E vorba de un sistem de drept total diferit.
Ceea ce ati citit aici pe forum priveste dreptul roman.
"Va trebuie un avocat din Egipt.
E vorba de drept musulman."
cum adica e vorba de drept musulman ! eu nu sunt la religia lor...
eu sunt crestin....! asta inseamna ca nu am drept la mostenire?
Aceasta este o chestiune de drept privat international.
Legea 105/1992 care reglementeaza aceste raporturi are urmatoarele prevederi in privinta succesiunilor în care avem un element de extraneitate:
- in prinvinţa bunurilor mobile succesiunea este supusă legii naţionale pe care persoana decedată o avea la data morţii
- in privinţa bunurilor imobile succesiunea este supusă legii unde se află aceste bunuri
În situaţia de faţă trebuie să te interesezi de prevederile codului civil din Egipt. Acesta din cate stiu eu e de influenta franceza la fel ca si codul nostru civil si s-ar putea sa ai drepturi egale cu ceilalti copii.