avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actul de succesiune de la distanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actul de succesiune de la distanta

fiind o problema mai rar intalnita am hotarat mai intai sa primesc niste raspunsuri de la voi...dupa care voi apela la un avocat

vreau sa specific inainte ca tatal meu este arab .....iar mama romanca! eu locuiesc in romania...! in egypt ,de unde este tatal meu, mai am doi fratzi vitregi dintr'o casatorie anterioara!
acum o luna a murit tatal meu .... la el, in egypt, si dupa cum ma asteptam, cand s'a facut succesiunea, nu au pomenit nimic de mine si de sora mea ! am vorbit cu mama mea, dar ea a zis ca nu o intereseaza, si daca vreau sa fac ceva,sa fac singur!

intrebarea care ma framanta .... vreau sa stiu daca se mai poate face ceva, tzinand cont ca actul de succesiune a fost deja deshis....! din ce am inteles trebuie sa imi cer dreptul la partea mea de mostenire in termen de 6 luni, nu? deci nu e prea tarziu ....! de asemenea se poate face ceva de la distantza? adica....nu vreau sa ma duc pana in egypt sa rezolv problema ! daca se poate face ceva, la cine trebuie sa ma adresez.... ? la un avocat? notar public? crucea rosie sau unde!

va multumesc si va rog din suflet sa imi raspundetzi!
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:27, 29 Martie 2009
arabu a scris:

"Va trebuie un avocat din Egipt.
E vorba de drept musulman."
cum adica e vorba de drept musulman ! eu nu sunt la religia lor...
eu sunt crestin....! asta inseamna ca nu am drept la mostenire?

Da, asa cum s-a aratat si mai sus exista anumite reguli de drept.
Fiind vorba de mostenire nu e vorba distinctii in functie de rasa sau de religie, ci doar de normele de drept aplicabile.
Daca e vorba de terenuri nu se poate aplica dreptul roman in Egipt asa cum nici dreptul din Egipt nu se poate aplica in Romania.
Ati inteles acum?

avocat Claudiu Lascoschi
da... este vorba de un apartament si de niste terenuri . nu e vorba de bani chash.... prin urmare, din ce spune domnul avocat claudiu.... nu prea am nici un drept,nu?
Nu spun ca nu aveti drept.
Dar nu cunosc prevederile legii egiptene.

Daca terenurile sunt in Egipt se aplica legea din Egipt.
Daca terenurile sunt in Romania se aplica legea romana.

avocat Claudiu Lascoschi
arabu a scris:

"Va trebuie un avocat din Egipt.
E vorba de drept musulman."
cum adica e vorba de drept musulman ! eu nu sunt la religia lor...
eu sunt crestin....! asta inseamna ca nu am drept la mostenire?

nu se pune asa problema.
bunurile care le aveti de mostenit sunt in egypt si sunt guvernate de legea acelei tari. deci si mostenirea lor se supune legilor egyptului.
intrucat niciun avocat de pe acest forum nu cunoaste notiuni de drept egyptean, nu va ramane decat sa mergeti acolo si sa va angajati un avocat.
ar mai fi o solutie sa cautati in tabloul avocatilor din baroul bucuresti daca sun t si avocati din cei straini, de origine egypteana...poate acela v-ar lamuri.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in urma casatoriei in egipt CarmenZaharia CarmenZaharia Buna dimineata, M-am casatorit in Egipt , cu un cetatean egiptean. Casatoria a fost incheiata prin avocat , dar am facut personal o cerere pentru inscrierea ... (vezi toată discuția)
Divort sau anularea casatoriei? angymya angymya pe scurt am sa va spun povestea mea.am cunoscut un tip din egypt pe internet, am mers la el in vara am stat 2 saptamani timp in care i-am cunoscut familia, ... (vezi toată discuția)