avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Procedura de executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Procedura de executare silita

Buna ziua,
doresc sa prezint o situatie la care am nevoie de un sfat.Am luat un credit ipotecar de la o banca.Creditul a fost garantat cu apartamentul fostului socru.Banii i-am scos pentru al ajuta pe el intr-o problema financiara,tocmai de aceea a si garantat cu apartamentul.Situatia s-a complicat,el nu a vrut sa mai achite ratele,cum ne-am inteles,fosta mea sotie a plecat ,de socru nu am mai dat.Bancii am facut o serie de instiintari si cereri sa vanda apartamentul pentru asi recupera banii.Acum sunt in situatia urmatoare:am poprire pe salar 33%(e prea mult pentru a putea plati eu lunar avand in vedere ca am doi copiii in intretinere,pensie alimentara de la fosta sotie nu primesc,parintii nu au nici un venit,sotia e in crestere copil si are o rata de aproape 1000 de lei la o alta banca).In aceasta situatie eu am cerut bancii sa imi traga mai putin din salar,ca sa pot asigura conditii decente familiei dar banca nu a fost de acord.Ce pot face in aceasta situatie?Eu stiu ca am fost pacalit cand am facut acest credit,stiu ca banca trebuie sa isi recupereze banii si sunt de acord cu acest lucru,dar nu exista o solutie si o cale prin care aceasta recuperare sa se faca intr-un mod mai usor pentru mine si familia mea?sa nu imi traga 33 % ci doar 15-20%?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:59, 12 Septembrie 2013
Banca ia bani de unde gaseste iar apoi va descurcati intre voi amiabil sau prin justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)