avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat urgent va rogtru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat urgent va rogtru

intr un proces civ.se poate demonstra cu dovezi din proc.penal ca acest om este un excroc si ca a inselat o pe mama as putea sa le depun la dosar va tine cont judecatoarea de ele este vorba de semnatura falsa intr un proces verbal de predare a pamantului si o cere de mutare a pamantului facuta in numele mamei si semnata.aest pamant a fost mutat in alta parte de catre primarie .Ce as putea face in aceasta privinta? ac. teren este cu legea 18 /1991 .mama semnindui o promisiune nestiind ce contine pt ca nu stie carte .El vinde ac . teren nefiind proprietar pt. ca interdictia nu a expirat unei terte persoane .Aceasta a 3 a pers foloseste terenul ei fara ca ea sa stie construind pe el un fel de garaj ingradindul fara acordul ei..Ce masuri as putea lua in privinta lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters81231 , utilizator 19:47, 26 Martie 2009
Daca s-a pus in miscare actiunea penala, puteti solicita instantei civile suspendarea cauzei pana la pronuntarea instantei penale.
ce se va in intampla cu ac.om daca va fi gasit vinovat
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
mirela_andrada, utilizator
Se va angaja raspunderea penala in acest sens , fiind aplica o sanctiune penala , anume pedeapsa cu inchisoarea , chiar suspendarea conditionata a acesteia.
Se va dispune anularea actelor incheiate cu nerespectarea dispozitiilor legale, cu efectul repunerii in situatia anterioara.
exista posibilitatea sa va folositi de probele din procesul penal in cauza civila, dar trebuie sa stiti cu exactitate fazele in care se afla cele doua ,,procese,, . astfel, este important daca s-a inceput urmarirea penala impotriva invinuitului, daca s-a pus in miscare actiunea penala....impotriva persoanei respective, a capatat calitate de inculpat......aveti sanse de a obtine suspendarea cauzei civile. Atentie la ,,prima zi de infatisare,, dupa aceea probele in civil se admit numai in anumite conditii. de asemenea va recomand posibilitatea declansarii procedurii inscierii ,,in fals,, , in cauza civila......defaimati inscrisul si cauza va fi inaintata procurorului.

Atentie la ,,prima zi de infatisare,, dupa aceea probele in civil se admit numai in anumite conditii. de asemenea va recomand posibilitatea declansarii procedurii inscierii ,,in fals,, , in cauza civila......defaimati inscrisul si cauza va fi inaintata procurorului.

Foarte interesant subiect, ati putea sa il dezvoltati putin? Tot nu am inteles bine si ce inseamna "prima zi de infatisare", am citit, m-am straduit, dar imi lipsesc macar cei 5 ani de facultate de profil, ca sa nu mai vorbesc de ceva experienta; dar imi place sa citesc si ma intereseaza subiectele dezbatute, in mare parte. Cum se declanseaza procedura inscrierii "in fals" in cauza civila?

Alte discuții în legătură

Verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul c.p.c. viktorV viktorV Verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul C.P.C., se aplică în procedura civilă pentru falsul în înscrisuri, falsul material în ... (vezi toată discuția)
Instanta, intr-un proces civil. este obligata sa sesizeze organele penale in cazul constatarii unei infractiuni? cosdep cosdep 1. Intr-un proces civil, in urma unei expertize financiar contabile expertul a sesizat instanta asupra unor aspecte savarsite de una din parti, care pot fi ... (vezi toată discuția)
Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)