avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul C.P.C.


Verificarea de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul C.P.C., se aplică în procedura civilă pentru falsul în înscrisuri, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, falsul în acte - falsul intelectual, falsul material, falsul intelectual ?

Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 08:04, 12 Februarie 2016
Atat prevederile din Vechiul C.p.C. (Capitolul III - Judecata, Secţiunea III - Administrarea dovezilor, Art. 177) cat si cele din Noul C.p.C (CAPITOLUL II - Judecata, SUBSECŢIUNEA a 3-a - Probele, Art. 302 - Obligaţia de verificare a înscrisului) se refera la institutia juridica a administrarii probelor in fata instantei deci ele sunt pe deplin aplicabile in toate procedurile judiciare civile in care s-a admis administrarea de probe.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
legalmgm, utilizator
Vă mulţumesc pentru răspunsul dat !

Cum nu am parcurs nici o procedură de acest gen, mai am nevoie de alte câteva detalii, care să-mi uşureze sarcina.
Şi vă mulţumesc anticipat pentru amabilitate !


1) Din punct de vedere al formei cererii de cercetare a actelor, în cazul luării în discuţie a mai multor înscrisuri, - pentru care, în unele dintre ele, acţiunea publică s-a prescris, avându-se în vedere un răspuns scris al parchetului, cu menţionarea acestei situaţii, este oportună realizarea de cereri individuale, - adică pentru ca fiecare înscris defăimat, să fie distinct cercetat, cu menţionarea separată, a situaţiilor relevante individuale şi cu reţinerea lui de către instanţa civilă sau de trimitere a lui, către parchet, nefiind vorba despre suspendarea judecăţii pricinii în primul caz ?

2) Cum nu sunt copii de pe înscrisul original, pe care îl pun în discuţie, vreau să ştiu câte copii depun : numai pentru instanţă sau si pentru fiecare dintre autorii falsului, unii care sunt parte pârâtă în proces, alţii care nu sunt în proces, alţii care nu mai sunt - sunt radiaţi din O.R.C. ?

3) Se poartă discuţii în contradictoriu cu autorii înscrisului defăimat sau sunt cercetate numai de instanţă ?

4) Este o taxă judiciară de timbru, care trebuie plătită pentru fiecare înscris ? În ce sumă ?

5) Aceste discuţii se fac pe chestiuni prealabile ?

6) Ce puncte sensibile, are această procedură, pentru reclamant - cel ce critică înscrisul ca fals ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca intr-un proces / litigiu de munca /arat instantei ca actele sunt false. ce se intampla? benga112 benga112 Daca intr-un litigiu de munca am dat in judecata angajatorul.Pentru neplata salari, + concediu de odihana. Desfacere contract de munca. Si spun instante ca ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar, inscriere in fals, verificare de scripte leonida leonida daca intr-un proces civil partea adversa a depus ca proba un document care este facut in numele meu si cu scrisul si o semnatura total diferita de a mea avand ... (vezi toată discuția)
În procedura verificării de scripte, autorii falsului sunt chemaţi de instanţă ? viktorV viktorV În procedura verificării de scripte prevăzută la art.177-184 vechiul C.P.C., instanţa de judecată civilă, cheamă la bară pe autorii falsului, chiar ... (vezi toată discuția)