avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pentru refugiati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pentru refugiati

am si eu o problema legata de un dosar pentru pensie de refugiaticare pana la urma a fost respins de casa de pensii cu toate ca eu am toate actele impreuna cu declaratiile la notar ale martorilor si tot a respins-o. vreau sa va intreb ce pot face si cum ar fi mai simplu ? pot sa fac contestatie in 30 de zile la curtea de apel cluj . va multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2009
Ovidiu Cristea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Cristea , Consilier juridic 20:53, 25 Martie 2009
Da. Ati raspuns singur. Atacati hotararea.Aveti sanse si pe langa pensie veti avea si alte beneficii.Aveti grija ca e competent Tribunalul in prima instanta si Curtea de Apel pentru recurs, daca imi aduc bine aminte.

succes
av. Ileana Schwarz
imi puteti spune va rog ceva mai sigur
Indiferent ca este vorba despre Legea nr. 189/2000 sau despre Legea nr. 309/2002, instanta competenta sa judece fondul cauzei este sectia de contencios administrativ a curtii de apel.

Ati scris despre declaratia cu doi martori, deci presupun ca este vorba despre drepturi acordate pentru persecutie etnica, conform Legii nr. 189/2000.
1. Veti gasi in lege si in modificarile ulterioare, termenul de 30 de zile si instanta competenta-curtea de apel.
2. Comisia pentru aplicarea acestei legi trebuia sa scrie in hotararea de respingere termenul in care poate fi contestata si instanta competenta.
Bafta!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
imi puteti spune va rog cu ce as putea sa atac hotararea mai bine ca sunt incepator . va multumesc un exemplu
Actiunea se numeste chiar "contestatie".
Instanta, sectia si termenul vi le-am scris in mesajul anterior.

Alte discuții în legătură

Legea 189/200 chulubei chulubei As dori sa inteleg cine poate beneficia de legea 189/2000. Mama mea este nascuta in Romania, nu este evreica, roma sau de alta nationalitate dar a fost ... (vezi toată discuția)
Legea18/2009 - casa de pensii da un raspuns intirziat COSTEA_09 COSTEA_09 Familiile parintilor mei au fost trimise in refugiu ,in perioada martie 1944-martie 1945 intr-un sat din jud. Medehinti( ei fiind din Pascani, jud. iasi). ... (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 de ce nu mi se aproba dosarul de pensionare? marian simona marian simona Buna ziua! Numele meu este Marian Simona si am o nelamurire. In urma cu 7 luni am depus un dosa in vederea stabilirii calitatii de beneficiar al legii ... (vezi toată discuția)