avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin, succesiune - cosimtamantul mostenitorului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin, succesiune - cosimtamantul mostenitorului

Buna seara. Situatie: apartament cu 2 proprietari(sot si sotie)+ 2 copii majori; sotul moare,dar succesiunea nu a avut loc nici macar dupa 4 ani de la data decesului(actele au ramas asa cum erau si inaintea decesului sotului). .
Intrebare: Sotia are dreptul ,avand in vedere situatia de mai sus, sa faca buletin cuiva desi in actul de proprietate sunt trecuti ambii soti? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaelllatya , utilizator 19:48, 12 Septembrie 2013
Da, consimtamantul sotiei coproprietar este suficient; nu conteaza ca nu este dezbatuta succesiunea.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
Ares-3, moderator
Tinand cont de faptul ca dupa realizarea succesiunii copiii vor deveni coproprietari ,cei 2 nu au nici un cuvant (legal) in aceasta situatie? Sa se opuna luarii in spatiu a persoanei mai sus pomenite.
Nu au cum sa se opuna. Mama isi poate da consimtamantul si inainte si dupa dezbaterea succesiunii, este proprietar pe mai mult de jumatate din imobil.
Multumesc pentru raspunsuri. O seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de act trebuie facut ?? Gyna Gyna Buna seara!Eu si fostul sot nu am facut partaj dupa divort ,iar abia acum ,la 5 ani de la divort am reusit in sfarsit sa il conving sa facem un act pt. fiica ... (vezi toată discuția)
Primire in spatiu, declaratie de consimtamant doar de la un proprietar Diore Diore Buna ziua, In cazul in care exista 2 proprietari pe acelasi imobil, este necesar acordul ambilor pentru luarea in spatiu a unei persoane? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Copiii mostenesc automat locuinta parintilor? shoboricozaur shoboricozaur Buna ziua, Daca un parinte vaduv detine o locuinta, are 2 copii si moare, copiii mostenesc in mod egal locuinta? Sau trebuie facut act de succesiune sau ... (vezi toată discuția)