avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Unde pot afla despre existenþa/inexistenþa unei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Unde pot afla despre existenþa/inexistenþa unei amenzi ºi ce pot face?

Vă adresez rugamintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Tatăl meu a moştenit o suprafaţă de pădure de la părinţii săi. Nu i s-a dat titlul de proprietate (din vina altor persoane care deţin teren în aceeaşi zonă şi care nu au depus documentele aferente şi, astfel, nu s-a putut întocmi planul parcelar). Există, însă, un proces verbal de punere în posesie datând din anul 2010. Am înţeles că acest proces verbal echivalează, în această situaţie, cu titlul de proprietate. Potrivit acestui proces verbal, are obligaţia să asigure paza şi administrarea pădurii, ceea ce nu a făcut. Tatăl meu a decedat fiind bolnav de Alzheimer in urmă cu două luni şi, în calitate de moştenitor, vreau să intru în legalitate, însă mi-e teamă să nu existe amenzi din cauza neasigurării pazei pădurii. Problema este însă că pe acel proces verbal NU există nici semnătura tatălui meu şi nici a vreunui reprezentant legal al său (in dreptul spatiului rezervat pentru „Semnătura proprietarului sau a împuternicitului legal” nu există nimic). Mai mult, în 2011 tatăl meu a intentat proces, la tribunal, Comisiei locale de fond funciar, solicitând punerea în posesie si eliberarea titlului de proprietate (ceea ce mă face sa cred ca habar nu a avut de existenţa acestui proces verbal), iar primăria locală a adus dovada existenţei acestui proces verbal (aşa am aflat eu despre existenţa acestui document, tatăl meu nemaiputand – din motive psihice – sa imi explice nimic; de altfel, de acest proces s-a ocupat, prin procura, sora sa)
În aceste condiţii, vă rog mult să-mi spuneţi unde mă pot interesa daca exista amenzi pe numele lui pentru neasigurarea pazei terenului respectiv şi, in cazul in care există vreo amendă, ce pot face.
Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 01:19, 13 Septembrie 2013
Adresati-va autoritatii fiscale teritoriale
"teritoriale" înseamnă judeţene? Sau din orasul respectiv? Si, daca există acea amenda (sau amenzi, caci procesul verbal datează din 2010), pot face ceva ca să o contest? Faptul că nu a semnat acel proces verbal şi că, mai mult, a dat în judecată autorităţile locale tocmai pentru a fi pus in posesie reprezintă dovezi suficiente că habar n-avea că e pus in posesie? Mulţumesc
Autoritatea fiscala responsabila domiciliului dvs
Procesul verbal de contraventie poate fi contestat in termen de 15 zile de la comunicare
Pentru raspuns la obiect detaliati situatia cu care va confruntati
Situaţia detaliată este cea scrisă în mesajul iniţial, cu completarea că domiciliul tatălui meu era în Bucureşti iar terenul (pădurea) cu pricina aparţine de oraşul ªtefăneşti, jud. Argeş. Problema pe care am ridicat-o în legătură cu o posibilă amendă este urmare a unei discuţii generale cu un reprezentant al Ocolului Silvic local care mi-a spus că în situaţia în care nu a fost încheiat un contract de pază (care este obligatoriu), există riscul ca Inspecţia Silvică să-i fi aplicat amenzi pentru nerespectarea acestei obligativităţi (mai mult, că există riscul ca să se fi tăiat din acea pădure copaci şi atunci înseamnă nerespectarea regimului silvic). Dar - repet - sunt aproape convinsă că tatăl meu nici nu a ştiut că a existat acea punere în posesie, pentru că NU a semnat procesul verbal aferent şi, mai mult, în 2011 (deci la un an de când datează punerea în posesie) a intentat proces în justiţie tocmai pentru punerea in posesie si eliberarea titlului de proprietate. În plus, o altă anomalie derivă chiar din hotărârea judecătorească, de unde rezultă că proprietarii terenului sunt tatăl meu şi sora sa, iar acel proces verbal de punere în posesie îl menţionează pe tatăl meu doar.
Eu nu doresc acel teren, aş renunţa în această clipă la el în favoarea sorei tatălui meu, dar se pare că in acest moment nu am posibilitatea legală să fac acest lucru. Vreau însă să fiu în deplină legalitate în ceea ce priveşte obligaţiile financiare pe care le am în calitate de moştenitor şi una dintre angoasele pe care le am (ca să zic aşa) este ceea ce mi-a spus persoana de la Ocolul Sillvic despre faptul că ar fi putut fi amendat pentru lipsa pazei la teren. Deci, vă rog mult să-mi spuneţi unde să mă interesez dacă are vreo amendă de plătit, la Bucureşti (sect. 3) unde a locuit până a decedat sau la ªtefăneşti, unde este pădurea cu pricina? Precizez că acea amendă poate fi veche de 1, 2 sau 3 ani sau poate nu există. ªi dacă, in ipoteza că există, dacă o pot contesta pe baza faptului că nu a ştiut despre acel proces verbal de punere în posesie (nicimăcar nu ştiu dacă ştia sau nu, dar faptul că a deschis proces pentru acest lucru şi că nu are semnătură pe procesul verbal cred că demonstrează acest fapt). ªi încă un aspect. După decesul tatălui meu am făcut succesiunea la casa pe care o deţinea şi am obţinut certificatul fiscal de la Secţia Financiară a sectorului 3. Este acesta un indiciu că nu avea nicio datorie la stat sau doar ca nu avea datorii în ceea ce priveşte casa respectivă?
Multumesc foarte, foarte mult
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
alex68, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de teren (padure) de 3,2 ha. Pentru aceasta suprafata are ... (vezi toată discuția)
Padure "pazita" de ocolul silvic sorinflorentin2106 sorinflorentin2106 Dețin in posesie 11 ha pădure pentru care plătesc paza la un ocol silvic. Când am primit in posesie aceasta pădure am observat mai târziu ca un ... (vezi toată discuția)