Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de teren (padure) de 3,2 ha. Pentru aceasta suprafata are proces verbal de punere in posesie (terenul este, deci, identificat), insa nu are titlu de proprietate inca. Punerea in posesie dateaza din anul 2010. Pentru aceasta suprafata am inteles ca exista obligatia incheierii unui contract cu Ocolul Silvic pentru pază, contract pe care tatal meu si sora lui nu l-au incheiat pentru ca nu au stiut. Fiind vorba despre prea multe complicatii, iar eu locuind in Bucuresti si nedorind sa ma mai implic nici fizic si nici financiar, as vrea sa stiu daca exista o forma legala, prin notariat eventual, prin care eu sa renunţ la mostenirea acestei paduri (ma refer strict la aceasta padure) in favoarea sorei tatalui meu si daca prin aceasta renuntare ea preia legal toate drepturile si obligatiile (inclusiv eventuale datorii si amenzi neplatite pana la aceasta data). Precizez ca sora tatalui meu doreste acest lucru, dar nu stiu daca se poate. Va multumesc mult
Va multumesc. Eu am facut succesiunea pentru casa tatalui meu si singurul bun pe care il mai are este aceasta suprafata de padure pentru care - repet - nu exista inca titlul de proprietate ci doar procesul verbal de punere in posesie. Deoarece in zona respectiva nu s-a definitivat planul parcelar, autoritatile locale NU pot elibera titluri de proprietate. In aceste conditii, pot face succesiune pentru acest teren? Il pot dona matusii mele? (sora tatalui meu) Pe mine nu ma intereseaza acea padure, nu doresc sa o mostenesc, nu am timpul si nici nervii necesari sa ma ocup de tot ceea ce tine administrarea ei. Ce pot face in acest sens? Presa vuieşte ca s-au facut restituiri prea multe, ca a ramas tara fara paduri, iar eu sunt obligat sa raman cu aceasta padure "de gât" chiar daca nu o vreau? Multumesc mult
Nu puteţi s-o donaţi decît după obţinerea certificatului suplimentar de moştenitor şi după înscrierea în cartea funciară. În schimb, în calitate de moştenitor, aveţi toate obligaţiile unui proprietar.
Puteţi da o procură surorii dumneavoastră să vă reprezinte în vederea obţinerii certificatului şi întabulării, după care încheiaţi actul de donaţie (eventual, printr-un mandatar cu procură specială, dacă nu doriţi să vă deplasaţi).
Pînă atunci, îi puteţi da surorii o procură de administrare, în vederea îndeplinirii, în numele dumneavoastră, a tuturor obligaţiilor prevăzute de lege.
Multumesc. Cu scuzele de rigoare, mai am o intrebare. Daca vreau sa las padurea respectiva la stat, macar acest lucuru se poate? Adica sa dau o declaratie sau sa fac un alt act in care sa mentionez ca nu vreau acea padure si ca o las statului.
De asemenea, pe procesul verbal de punere in posesie NU exista semnatura proprietarului sau a vreunui imputernicit al acestuia. Este legal acest lucru? Se scrie acolo ca prin acest proces verbal proprietarul declara ca a luat la cunostinta ca trebuie sa asigure plata si administrarea padurii, insa CUM a luat la cunostinta daca semnatura lui lipseste?
Multumesc mult
In primul rand nu ati precizat daca tatal dvs este decedat deoarece din modul de exprimare folosit in text se poate considera ca acesta inca traieste...Apoi, cum ati dezbatut succesiunea doar pentru casa, iar apoi ati mai gasit si alte bunuri? Succesiunea se dezbate doar o data...Apoi, in privinta padurii trebuie sa aratati actul respectiv unui avocat, intrucat este dificil sa va sfatuim corect pe speta aratata de dvs.,iar cu titlu general se pot face confuzii, sfaturile date putand fi gresite.