avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot face cadastru si intabulare daca am doar punerea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot face cadastru si intabulare daca am doar punerea in posesie, nu si titlul de proprietate?

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea situatie. Pe numele tatalui meu exista un proces verbal de punere in posesie pentru o suprafata de teren datand din 2010. Titlul de proprietate nu s-a eliberat din cauza ca o serie de persoane care mostenesc terenuri in aceeasi parcela nu au depus actele (si se pare ca nici nu le vor depune, deoarece ori mostenitorii au murit ori nu-i intereseaza). Tatal meu a avut o actiune in instanta pentru eliberarea titlului de proprietate si instanta i-a dat castig de cauza, insa, cu toate acestea, dinmotivele enuntate mai sus, titlul de proprietate nu s-a eliberat. De altfel, mi s-a spus ca acel proces verbal tine loc de acest titlu si ca am toate obligatiile legale care decurg din faptul ca am in proprietate acel teren (este vorba despre padure). Eu doresc sa o donez surorii tatalui meu sau chiar si statului, pentru ca nu ma intereseaza, locuiesc in alta parte si am alte preocupari. Va rog mult sa-mi spuneti daca pot face cadastrul si intabularea la acest teren,.ca sa pot scapa de el.
Pe de alta parte, in cazul meu e un paradox: autoritatile se plang ca s-au facut retrocedari, ca a ramas statul fara paduri din aceasta cauza, iar eu nu pot scapa de o padure pe care nu o vreau si sunt dispusa sa renunt la ea. Bizară ţară...
Vă mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:40, 12 Septembrie 2013
Notarea in registrul general de cadastru si publicitate imobiliara se realizeaza numai in temeiul documentului care atesta calitatea de proprietar asupra bunului imobil
Se poate efectua înscrierea posesiei asupra imobilelor în baza documentelor menţionate în art.11indice 1 alin. 1 a L.7-1996 republicată, cu modificări şi completări.Înscrierea se va face conform modelului prevăzut în anexa 1 a Decizei 9-2012 privind efectuarea înscrierii posesiei în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică , Decizie dată de directorul general OCPI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pentru un teren cu doi proprietari, insa titlul de proprietate este doar pe numele unuia alex68 alex68 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Tatal meu si sora lui au mostenit de la parintii lor o suprafaţă de teren. Nu a fost eliberat incă ... (vezi toată discuția)
Unde pot afla despre existenþa/inexistenþa unei amenzi ºi ce pot face? alex68 alex68 Vă adresez rugamintea să mă ajutaţi în următoarea problemă. Tatăl meu a moştenit o suprafaţă de pădure de la părinţii săi. Nu i s-a dat titlul ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a mostenit de la parinti o suprafata de teren (padure) de 3,2 ha. Pentru aceasta suprafata are ... (vezi toată discuția)