avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare bloc ANL
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare bloc ANL

Buna ziua,
Sunt proprietarul unei garsoniere intru-un bloc ANL in care majoritatea sunt chiriasi. Blocul este in administrarea primariei. Am fost contacta de administratorul blocului sa semnez o hartie prin care sunt de acord cu mansardarea blocului. Mentionez ca nu sunt de acord cu constuirea mansardei.
Intrebarile mese sunt:
Pot construi mansarda fara acordul meu?
Pot sa le cer o suma de bani (legal)despagubire pentru partea mea din partile comune?
Sa fac o petitie in care sa ii anunt ca nu sunt de acord? sau doar lipsa semnaturi mele este de ajuns?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
strutum, utilizator
Cel mai recent răspuns: strutum , utilizator 18:22, 13 Septembrie 2013
Daca va dati semnatura de acord, inseamna ca va incalcati propriul dv. drept de proprietate, cota-parte indiviza este inscrisa in actul de proprietate si nu poate fi vandut decat o data cu apartamentul, datorita caracterului fortat si perpetuu al proprietatii comune din care cota-parte indiviza a dv. face parte.

Daca nu va dati semnatura si totusi constructia se face si pe proprietatea dv., atunci aceasta cota-parte indiviza va este furata.

Aveti in apararea dv. Constitutia, Noul Cod Civil si, mai ales, Decizia CCR nr. 1514/2011, publicata in MO din ianuarie 2012 care transeaza clar aceasta problema.
Chiar daca nu va dati acordul ,exista posibilitatea ca mansardarea sa se realizeze
Daca nu sunteti de acord cu mansardarea este de preferat sa instiintati oficial presedintele de asociatie
Studiati [ link extern ]
ynocentta, utilizator
Eu cred ca primaria care este administrator al condominiului doreste sa construiasca acele mansarde considerand ca executa un act de administrare. Ca urmare a acestui act, vor exista mai multi proprietari care sa sustina cheltuielile comune ale condominiului, cota parte la aceste cheltuieli care revine fiecarui proprietar v-a fi mai mica. Asa justifica ea ceea ce doreste sa construiasca acolo. In felul acesta se poate trece la constructie cu votul a 2/3 a proprietarilor. Ea daca detine mai mult de 2/3 din nr. de apartamente face ce doreste iar dvs. fiind in minoritate ... .
ok, sa zicem ca fac mansarda si fac doua apartamente, cine plateste refacerea cadastrului si intabularea? Pentru ca eu nu o sa mai am acelasi procent din partile comune.
strutum, utilizator
@johnpescar

Citeste, domnule, Decizia CCR 1514 / 2011 care e valabila pentru orice proprietar de pe teritoriul Romaniei si cu atat mai mult o autoritate publica locala ar trebui sa respecte legislatia.
Nu mai exista proportia de 2/3 voturi, e desfiintata, asa ca nu mai vorbi gratuit.

Alte discuții în legătură

Mansardare bloc afd17 afd17 buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pentru a se mansarda un bloc de locuinte trebuie sa fie absolut toti locatarii de acord, sau e suficient acordul ... (vezi toată discuția)
Mansardare bloc mariusghe2003 mariusghe2003 buna ziua , de acordul cator proprietari dintr-un bloc este nevoie pentru mansardare? presupun ca de al tuturor, fiecare fiind co-proprietar pe o cota ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Adelinamana Adelinamana Buna ziua! Va rog ajutor, un sfat si care sint prevederile legale în conformitate cu situația dată! În anul 2011 lună mai asociația de locatari prin ... (vezi toată discuția)