avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj pe Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj pe Intreprindere Individuala

Buna ziua,
Daca sotia mea are "ii" pe numele ei, infiintata in timpul casatoriei, acum la divort , care va fi procentul pentru partaj? Mie ca sot, mi se cuvine ceva?
Multumesc anticipat!
Conform art.340 lit.c NCC sunt bunuri proprii bunurile destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti, daca nu sunt elemente ale unui fond de comert care face parte din comunitatea de bunuri.

Pe de alta parte dispozitiile art. 341NCC sunt in sensul ca veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj bunuri mobile AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna ziua. Ma aflu intr-un proces de divort si stiu ca toate bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart egal ambilor soti. Pot eu cere un % anumit din ... (vezi toată discuția)
Ce venituri ale sotilor nu intra in masa de bunuri supuse partajarii? constantmar constantmar In timpul casniciei exista venituri ale sotilor care nu intra in masa partajabila? (vezi toată discuția)
Imobil mostenit inainte de casatorie-partaj/bunuri proprii si bunuri comune mariusbt1 mariusbt1 daca ma casatoresc cu o fata,si inainte de casatorie am primit mostenire de la parinti o casa ,persoana cu care ma iau,dupa 5 ani da divort,bunurile se ... (vezi toată discuția)