Buna ziua, societatea noastra doreste sa renunte la un proces deschis in anul 2012 impotriva unui fost angajat, care si-a achitat, dupa primul termen (la care s-a dat un nou termen datorita lipsei asistentilor judiciari), datoriile fata de societate. Daca renuntam acum, la ce cheltuieli am putea fi obligati ? Paratul nu a solicitat cheltuieli de judecata, de deplasare la proces, nu are avocat etc., actinuea a fost formulata in baza art.254 Codul muncii. Multumesc.
Cheltuielile de judecat in general sunt formate din taxe de timbru si onorariu de avocat sau experti.
In conditiile in care dvs. ati fost reclamantii, toate taxele de timbru au cazut in sarcina dvs., iar daca paratul nu a avut avocat, nu prea exista cheltuieli de judecata pe care sa le platiti dvs.
Dar trebuie sa stiti ca daca s-a intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
Puteti fi obligat la plata cheltuielilor de judecata doar daca acest lucru este cerut de parat si acesta face dovada ca a achitat aceste cheltuieli. Daca nu are avocat angajat, atunci nu riscati sa fiti obligati la cheltuieli.
Solicitati instantei sa constate ca cererea de chemare in judecata a ramas fara obiect, ca urmare a achitarii pretentiilor de catre parat.
Daca acesta a achitat pretentiile "dupa primul termen" atunci Dvs. puteti cere obligarea acestuia la cheltuieli de judecata.
Daca si-ar fi recunoscut pretentiile la primul termen si ar fi platit atunci, Dvs. nu ii mai puteati cere cheltuieli de judecata.
In acest caz, Dvs. nu veti fi obligati sa platiti vreo cheltuiala de judecata. Ati fi fost obligati doar daca pierdeati procesul, ceea ce nu este cazul.
Va rog un sfat
noisette
am facut o actiune privind obligarea de a face si vineri ajungem la a doua infatisare. paratul a executat obligatia ce o avea, urmand ca vineri la al doilea ... (vezi toată discuția)