avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosirea satelitilor pentru aplicatii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosirea satelitilor pentru aplicatii

Buna ziua,
am o problema legata de folosirea de o societate privata a satelitilor aflati pe orbita Pamantului. Doresc să creez o aplicatie care necesita acces la sateliti. Am o antena si ma pot conecta la acesti sateliti si sa folosesc informatiile transmise de ei (gen meteo, gps). Vreau sa stiu daca imi trebuie o aprobare din partea cuiva şi daca este un serviciu pentru care trebuie sa achit o taxa.
Ma poate ajuta cineva cu informatii despre autoritatea care ar reglementa o astfel de situatie in tara noastra?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:54, 16 Septembrie 2013
GPS-ul e din cate stiu eu gratis, deoarece e operat de fortele militare ale SUA din banii platitorilor de taxe, restul informatiilor ar fi probabil cifrate daca nu ar fi publice. Sigur, asta se refera strict la datele transmise de sateliti, nu la datele agregate si/sau redistribuite de anumite websiteuri, agentii meteo sau posturi de televiziune sau radio. De exemplu pentru datele de pe CNN Weather, copyright are CNN.
Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Drepturi youtube zizi_laura zizi_laura Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am ... (vezi toată discuția)
Taxa televiziunea romana sorin cercel sorin cercel Faptul ca trebuie platita cu factura de curent electric ,nu este un abuz ? Sunt douo societati diferite ,si Enel detine si monopol !!!! (vezi toată discuția)