avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Impartire bunuri divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Impartire bunuri divort

Buna ziua,
Cum se poate face partajul in cazul sot inselat dupa 1 an de casatorie, in conditiile in care sotia avea salariu dublu fata de sot, ii indeplinea acestuia toate dorintele (cel mai scump laptop, cel mai scump televizor etc.), le dadea bani rudelor sotului etc. Cei doi au convietuit 4-5 ani cu banii la comun, intretinuti de parintii sotiei. Suma care se doreste impartita este compusa din banii ramasi de la nunta si platile compensatorii primiti de sotie cand a fost concediata in timpul casatoriei. Sotul inselat solicita achitarea creditului contractat de el inainte de casatorie pentru masina lui (dar achitat impreuna de cei doi, soldul creditului ajungand la 2/3), iar din suma ramasa sa primeasca jumatate. Contributia sotului la nunta a fost nesemnificativa (nr de invitati etc). Cum ar trebui sa se faca impartirea sumei?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 07:27, 6 Ianuarie 2021
Înșelatul, după cum spuneți dvs, e doar motiv de divorț. Nu are treabă cu partajul. Partajul se referă la bunurile, sumele si datoriile acumulate în perioada cât ați fost împreună. Căutați un mediator și o sa vă ajute să rezolvați problema în 58mp scurt și costuri mici. Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Despăgubiri se pot cere doar in cazul căsătoriilor care au cel puțin 20 de ani durată. Nu e cazul lor. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bani divort cristina_2013 cristina_2013 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pt ca sotul sa nu-mi ia banii la divort. Situatia este urmatoarea: - salariul meu este cel putin dublu fata ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru divort si recuperare ceva palpabil :) preafericitul preafericitul Buna ziua, cer si eu niste informatii, poate este cineva care ma poate ajuta. Incerc sa zic cat mai explicit si cat mai pe scurt. Impreuna cu sotia sunt de 9 ... (vezi toată discuția)
Partaj oana99 oana99 buna seara spuneti mi si mie va rog frumos la un partaj ce criterii se iau in vedere??? cum se face imparteala?? 50 la suta pt mine si 50 la suta pt fostul sau ... (vezi toată discuția)