avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara spuneti mi si mie va rog frumos la un partaj ce criterii se iau in vedere??? cum se face imparteala?? 50 la suta pt mine si 50 la suta pt fostul sau cum??
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:49, 28 Mai 2009
de regula da, 1/2 la 1/2 (50-50) dar daca considerati ca unul din voi a contribuit cu mai mult, puteti cere mai mult.Conditia e sa puteti si dovedi ca e asa.Ar fi bine sa solicitati ajutorul unui avocat.
succes
Se impart bunurile comune, adica cele pe care le-ati achizitionat impreuna in timpul casatoriei. Daca unul dintre soti detine si bunuri proprii, cumparate inainte de casatorie sau dobandite prin mostenire sau donatie, aceste bunuri nu se impart, ci raman aceluia dintre soti care le detine. Cu referire la comunitatea de bunuri, teoretic, se considera ca ar trebui sa se imparta pe jumatate, insa, acela dintre soti care poate face dovada faptului ca a avut o contributie majora la achizitionarea lor, poate cere o cota mai mare.
garsoniera a fost cumparata cu banii de la nunta. mobila si imbunatarile care s au facut au fost din banii lui mai mult pt ca eu lucram numai sfarsitele de saptamana ca ospatar la nunti , botezuri etc pt ca aveam copilul mic.
depinde, veti beneficia de jumatate in masura in care va veti intelege cu sotul asupra cotei pe care acesta o va cere , in sensul ca acesta ar putea accepta ca si bunurile aflate in garsoniera sa se imparta pe jumatate .In privinta garsonierei nu exista dubii , deoarece ati achizitionat-o cu banii de la nunta. succes.
contributia poate sa nu fie egala.aceasta depinde de contributia fiecaruia in gospodarie.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune roberto3 roberto3 Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj felicia25 felicia25 buna,sunt felicia din craiova si am 25 de ani.acum 5 ani m`am casatorit.nunta au facut`o parintii mei fara nici un ajutor din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)