avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune

Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ,nu da prea multe detalii,ce sanse de castig as avea ,bineinteles in baza legii si tot asa. Problema este de casa in care am locuit cu fostul meu sot, care a fost cumparata cu banii de la nunta, fiind trecuti ca proprietari amandoi. Fostul sot a vandut o garsoniera si sustine ca a folosit banii pentru a cumpara cea din urma casa ceea ce nu este real, banii obtinuti dandu-i o parte parintilor lui si restul cheltuindui. Din punct de vedere legal as avea vreo sansa sa obtin o parte din casa avand in vedere ca suntem trecuti amandoi pe actul de proprietate si ca daca era cumparata cu banii obtinuti pe garsoniera nu avea pentru ce sa ma mai treaca si pe mine in acel act de proprietate? As vrea sa stiu fiindca nu as mai angaja un avocat degeaba daca nu am nici o sansa pe baza legii.
Cel mai recent răspuns: roberto3 , utilizator 12:23, 21 Martie 2012
Sanse aveti doamna sa obtineti ceva. Chiar daca sotul va face probe ca are o contributie mai mare la dobandirea imobilului tot obtineti ceva. Nu va recomand in schimb a renuntati la avocat.n avocat stie ce aparari sa va faca.
daca si dovediti ceea ce spuneti veti avea sansa de 50%
Se pleaca de la prezumtia ca fiecare ati contribuit egal, porniti de la o cota prezumata de 50 %, pt cine doreste, poate cere o cota mai mare din ap, trebuie sa dovedeasca ca a contribuit mai mult. Deci sotul trebuie sa fac dovada ca banii obtinuti din vanzarea garsonierei se regasesc in casa asta.
Dvs doar va veti apara ca nu-i asa si ca banii pt achizitionarea casei provin de la nunta, puteti proba cu martori. Dvs stiti mai bine cum a fost. De avocat aveti nevoie, poate nu tocmai de cel pe care l-ati ales, insa degeaba aveti probe daca le administrati prost
Fostul sot pe asta se bazeaza : ca a vandut garsoniera (fiind trecuta doar pe numele lui) si ca a cumparat casa folosind acei bani,bineinteles ca nu a fost asa ,daca chiar facea asa nu cred ca ma mai trecea si pe mine ca ,,co-proprietar. Vroiam sa stiu daca am vreo sansa ca sa nu mai mai zbat degeaba cand stiu ca el vine cu actul de vanzare a garsonierei. Deci sa angajez avocat?
Asta cu trecutul in acte ca si coproprietar.. nu prea avea cum sa faca altfel chiar sa fi vrut. Fiind cumparat in timpul casatoriei, bunul e comun, sunteti automat trecuta in actul casei.
Aveti nevoie de avocat, insa nici acesta nu v-ar putea spune exact cat veti castiga din bunurile pe care le aveti de impartit. Ce va poate spune e ca va incerca , se va stradui sa va sustina cauza

Alte discuții în legătură

Divort si partaj cu probleme costelcostica costelcostica N-am crezut ca voi ajunge aici dar se pare ca viata iti ofera multe, inainte de craciun sotia a hotarat ca nu mai doreste sa convietuiasca cu mine si a ... (vezi toată discuția)
Impartire de bunuri mihaelanagy mihaelanagy Inainte cu 3 ani de casatorie,am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu,cu care locuiam impreuna(dar a fost trecuta numai pe el).In caz de divort se ... (vezi toată discuția)
M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)