Inainte cu 3 ani de casatorie,am cumparat o garsoniera impreuna cu sotul meu,cu care locuiam impreuna(dar a fost trecuta numai pe el).In caz de divort se imparte intre cele 2 parti,daca suntem casatoriti de 5 ani jumatate.?
Bunurile dobandite inainte de casatorie nu sunt bunuri comune ale sotilor, indiferent de durata casatoriei.
Daca garsoniera ati cumparat-o impreuna, ar fi trebuit sa figurati amandoi ca proprietari.
Daca numai sotul apare ca proprietar, pana la dovada contrara, el este unicul proprietar al acelei garsoniere. Daca dvs. ati avut un aport la cumparare, si puteti dovedi asta, o sansa sa va obtineti partea dvs. este sa actionati in instanta pe sot pentru "constatarea coproprietatii", si apoi, conform cotelor de proprietate ce va revin, sa efectuati partajarea garsonierei (asta se poate obtine fara legatura cu divortul, inainte sau dupa acesta, intrucat nu este vorba de un bun din casatorie).
In functie de datele concrete ale problemei dvs., se pot gasi si alte solutii sa obtineti o parte din garsoniera - destul de anevoioase, ce-i drept. Daca aveti posibilitatea, consultati un avocat cu actele in fata.
Divort si partaj
mazalina
sunt in divort cu sotul meu dupa 4 ani de casnicie. In timpul casatorie am cumparat cu credit ipotecar un apartament dupa ce sotul meu a vandut garsoniera pe ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune
roberto3
Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ... (vezi toată discuția)