avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara spuneti mi si mie va rog frumos la un partaj ce criterii se iau in vedere??? cum se face imparteala?? 50 la suta pt mine si 50 la suta pt fostul sau cum??
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:49, 28 Mai 2009
Exista o prezumtie de contributie egala a celor doi soti in vederea obtinerii de bunuri comune , cele incluse in comunitatea matrimoniala.Dar aceasta prezumtie are caracter relativ , nu e una irefragrabila , absoluta, astfel incat poate fi rasturnata prin proba contrara.Acest acest sens , puteti uza de orice mijloc de proba , daca doriti sa invederati ca ati avut un aport pecuniar mai mare la achizitia de bunuri comune.Recomand angajarea unui avocat, pentru a invedera aceste aspecte mentionate de mine.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Preferabil ar fi ca partajul sa-l faceti de comun acord. Sotii sunt cei care stiu cel mai bine cine si cat a contribuit la achizitionarea bunurilor. In cazul in care reusiti sa va puneti de acord cu privire la impartirea bunurilor (eventual plata unei sulte) se poate face un contract de tranzactie pe care il prezentati instantei in cursul procesului de partaj.
daca cadeti de acord cu sotul, procesul de divort se poate solutiona efectiv destul de repede.
incheiati o tranactie cu sotul privina partajarea imobilului in mod egal ( avnad in vedere ca a fost cumparat cu banii de la nunta ) . in ceea ce priveste bunurile mobile, de asemenea , puteti cadea la intelegere in privinta partajarii acestora .
taxa de timbru este de 19 ron la care se adauga timbru judiciar de 0, 15 ron .

in cazul in care nu va veti intelege, sotul va trebui sa faca dovada contributiei sale mai mari la dobandrea bunurilor mobile .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune roberto3 roberto3 Buna ziua. De curand s-a terminat procesul de divort. Acum am trecut la partaj. Am avut ghinionul de o doamna avocat care nu isi da interesul deloc, nu stiu ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj felicia25 felicia25 buna,sunt felicia din craiova si am 25 de ani.acum 5 ani m`am casatorit.nunta au facut`o parintii mei fara nici un ajutor din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte mostenirea ? swann_cta swann_cta Buna seara.Parinti mei au fost casatoriti ,iar dupa 7 ani au divortat ,in timpul casatoriei au cumparat o garsoniera pe numele amandurora ,dupa despartire nu ... (vezi toată discuția)