avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere copil

Va rog sa ma ajutati.Am o fetita de 9 luni si jumatate care nu a fost recunoscuta de tata deoarece nu si-a dorit copil si influentat mai mult de mama sa nu o recunoasca. L-am dat in judecata pentru al recunoaste si am cerut cheltuieli de judecata si pensie alimentara mai mult pentru faptul ca a spus ca nu este copilul lui, nicidecum ca nu si-l doreste, aceste vorbe m-au revoltat si m-au facut sa recurg la asa ceva pentru a dovedii ca minte, dar cred ca ar fi fost mai bine sa nu-l dau.La prima infatisare, unde am cerut sa aduc martori, inscrisuri, probe si chiar sa fim supuse testului ADN printr-o intampinare, mentionez ca nu am fost reprezentata de nimeni, judecatorul nu mi-a luat in calcul absolut nimic, ba chiar am fost oprita sa nu mai vb, deoarece el fiind reprezentat de o avocata a cerut tesul ADN pe motive de infidelitate din partea mea, ceea ce nu este adevarat si ca nu este sigur ca este copilul lui, insa judecatorul a acceptat din partea sa intampinarea .Am fost deacord cu testarea, pentru ca este dovada cea mai sigura daca e sau nu copilul lui, dar el nu s-a prezentat.La a doua infatisare la tribunal, unde trebuia sa ne prezentam cu rezultatul testului de paternitate, a adus o scutire medicala unde a dovedit ca a fost bolnav, nefiind adevarat, pt ca el in ziua cand noi am fost programati pentru test si-a postat pe un site de socializare poze din ziua respectiva la o piscina, dar eu nu stiu daca aceste poze pot fii luate in calcul sau pot fii probe doveditoare ca a minti si ca adeverinta este un fals. Eu nu am fost reprezentata la prima infatisare de nimeni, dar m-am gandit ca l-a a doua sa-mi pun un avocat si asa am si facut. Avocata mea a cerut sa fie amendat, dar din cauza adeverintei medicale nu s-a putut, astfel ne-a programat iara la sfarsitul lunii asteia pentru testul de paternitate.
Am cateva intrebari si daca se poate sa fiu sfatuita si de cineva de specialitate ce as putea face:
- vreau sa stiu daca isi are rostul sa fiu reprezentata, e vorba si de bani, pentru ca mai bine banii respectivi care-i dau la avocat, ii foloseam pentru fetita si daca mergea sa nu fiu reprezentata, ce pot face, pot renunta la avocat?
- stiu ca nu am nici un beneficiu daca continui sa-l dau in judecata, mai ales pentru fetita, ne va fii greu si la gradinita, scoala si multe altele , dar mentionez ca am facut-o mai mult din cauza vorbelor scoase de el si pentru imaginea mea, daca ma sfatuiti sa merg in continuare cu avocat, pot cere dupa ce dovedesc cu testul ca el este tatal, sa ramana fetita pe numele meu si ca adresa de domiciliu al ei sa fie cea prezenta in certificatul de nastere, sa nu aiba niciodata vreun drept el asupra fetitei si sa nu ceara custodia ei (de fapt sa nu depindem de el niciodata)?
- daca se dovedeste ca el este tatal, pot sa refuz sa nu-i treaca numele in dreptul tatalui, pentru ca astfel el ar avea drepturi fata de fetita(eu doar vreau sa-i dovedesc ca el este tatal si renunt si la pensie alimentara )?
-daca vreodata imi poate fii luata fetita de langa mine, deoarece tatal are foarte multi bani ?

Vreau sa mai adaug ca, nu am fost casatorita cu tatal copilului, ci am stat in concubinaj 5 ani de zile, atat la domiciliul meu din buletin cat si la domiciliul lui. Pe timpul sarcinii nu am fost ajutata cu nimic material din partea lui dar, am tinut legatura mai tot timpul, telefonic cat si prin intermediul internetului, el fiind plecat in timp ce eu eram gravida, special sa nu mai aiba nici o treaba cu mine din cauza sarcinii,in strainatate(din cauza mamei lui), mai mentionez ca el a vrut sa fac avort, pot dovedii cu un bilet medical in care imi facusem programare pentru avort fiind constransa de imprejurimi si de catre el, dar pe urma am refuzat categoric si eu am tinut sarcina.Dupa ce am nascut, la trei luni si jumatate, a venit in tara si a vazut fetita timp de 2 saptamani, am si poze doveditoare cu el si fetita.V-am scris acestea, pentru ca el nevrand copilul poate pot cumva sa fac in asa fel sa nu aiba nici un drept asupra fetitei niciodata.

Ce ma sfatuiti sa fac, va rog din suflet sa ma ajutati.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
GEORGY28, utilizator
Cel mai recent răspuns: GEORGY28 , utilizator 18:25, 13 Septembrie 2013
Era bine sa fi cerut un sfat inainte..
Cu avocat sau fara, nu mai puteti da inapoi. Era potrivit s va fi gandut bine daca vreti avocat sau nu.
In legatura cu numele, ce ati cerut? Nu va puteti suci asa. trebuie sa stiti exact ce vreti cand va adresati instantei.
Daca se dovedeste ca e tata, va avea si drepturi..veti exercita impreuna autoritatea parinteasca, adica veti decide impreuna pt copil, doar locuinta va fi la dvs.
Test oricum trebuia sa faceti...nu inteleg supararea ca instanta a admis la cererea lui.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Am cerut si alte sfaturi, dar toti (chiar si avocati) mi-au zis ca e mai bine sa fiu reprezentata.
Nu sunt suparata ca judecatorul a decis testul, daca nu era copilul lui nu-l mai dadeam in judecata sau nu acceptam testul, dar am si scris ca testul poate dovedii cel mai bine daca este tatal fetitei sau nu si de aceea am si acceptat, dar nu asta am vrut sa punctez, din ce m-am informat de la anumiti avocati, toti mi-au spus ca de obicei se cer probe, inscrisuri si ultimadata se cere testul de paternitate, ceea ce la mine s-a cerut prima data testul, eu nu am cerut pt prima data testul din cauza banilor, dar pentru ca el l-a cerut, el il plateste.
Eu vreau sa stiu, daca se dovedeste ca e copilul lui, pot pe urma sa renunt la absolut tot, adica sa nu ma mai prezint la nici o infatisare, de frica sa nu aiba nici un drept asupra fetitei?
Bineinteles ca e mai bine sa fiti asistata de avocat, dvs vreti sa renuntati si asta dupa ce ati angajat pe cineva.
Inca o data va zic ca nu mai puteti renunta, ca va prezentati sau nu, daca devine tata, va avea drepturile oricarui parinte.

Dvs ca reclamant, nu puteti cere din prima testul adica puteti cere, dar instanta nu va admite sa trimita un barbat sa faca test ADN fara sa dovediti cat de cat o apropiere , o relatie cu persoana respectiva in perioada conceptiei cu martori, inscrisuri, ce aveti, paratul n-are ce alte probe sa ceara decat testul pt a dovedi ca nu el e tatal. Daca el a cerut testul care e o proba incontestabila, ce sens mai avea sa audieze martorii sau sa cerceteze inscrisuri ca ati avut o relatie?

Domnita draga, v-ati bagat cu capul inainte. Vad ca sunteti utilizatoare Avocatnet de mai bine de 2 ani, are dreptate gi_jane, trebuia sa intrebati inainte.
Toate temerile dvs., expuse pe puncte in postare, se pot implini.
Domnul poate cere schimbarea numelui fetitei, veti avea autoritate parinteasca comuna, nu veti putea pleca in Bulgaria la plaja decat daca va da dansul o procura notariala, va avea program de vizita, care este doar un drept al lui, nu si o obligatie - de pilda eu stau acasa in fiecare a doua sambata sa-l astept la vizita minor si daca vrea, vine, daca nu, nu - dar daca dupa un an de absenta vine si nu va gaseste acasa, poate sa va reclame la Politie, are dovada ca nu respectati drepturile copilului la tata si poate deschide un nou proces...
Nu mai puteti sa-l scoateti din viata copilului si implicit, nici din viata dumneavoastra.
Numai Dumnezeu o mai poate face.
Sincer, eu as retrage actiunea, mai bine sa fiu considerata c---va decat sa patesc ceea ce am patit eu si altele ca mine.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Martonze, utilizator
Noi inca nu am ajuns sa facem testul de paternitate, suntem programati la sfarsitul lunii acesteia, la prima programare nu s-a prezentat.Asta vroiam sa stiu, daca pot sa retrag sau nu acctiunea, eu as vrea sa dovedesc ca e copilul lui, dar sa nu aiba drepturi asupra lui.El oricum nu e in stare sa se creasca pe el, daramite pe fetita si in plus ca nu si-o doreste. Deci pot renunta la actiune?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara; stabilire paternitate oanacocor oanacocor buna ziua. ce sanse de castig am daca dau in judecata pe fostul iubit ptr recunoasterea copilului si pensia alimentara.se poate sal oblige sa faca el testu ... (vezi toată discuția)
Apel contestare recunoastere paternitate ramona isabella ramona isabella Buna ziua! pt inceput,vreau sa va multumesc anticipat tuturor celor care veti incerca sa ma ajutati in problema mea.sunt noua pe acest forum ,si sper sa ma ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)