avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel contestare recunoastere paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel contestare recunoastere paternitate

Buna ziua! pt inceput,vreau sa va multumesc anticipat tuturor celor care veti incerca sa ma ajutati in problema mea.sunt noua pe acest forum ,si sper sa ma integrati si pe mine in randul dumneavoastra.si acum sa va spun si povestea mea.Am o fetita de 5 ani anisori,rezultata in urma unei relatii de concubinaj.tatal fetitei mele este f.suparat ca eu m-am casatorit .ne-a facut la unitatea de jandarmi unde lucra sotul meu,o serie de memorii catre ministru ,numai cu aberatii care s-au dovedit a fi nefondate.in fine,cand a vazut ca nu se poate nici asa,m-a dat in judecata sa stabileasca program de vizita la fetita.mentionez ca fetita este recunoscuta de el,ii poarta numele,si plateste pensie alimentara pt ea.apoi,nefiind multumit nici cu acest lucru,m-a dat in judecata ,surpriza de data aceasta,pt contestare recunoastere paternitate.#-o. am primit citatie sa ma prezint la efectuarea testului adn ,cu fetita,si nu m-am prezentat.sa nu-i dau satisfactie.Din pacate acum am depus apel ,pt ca hotararea nu a fost favorabila mie,dat fiind faptul ca nu m-am prezentat.Va rog din suflet spuneti-mi ,acum in apel ,ca sa castig procesul ,trebuie sa cer eu din nou efectuarea testului adn,si sa-l platesc eu,sau mai este valabila citatia din proces ,in care cerea el testul adn?Mentionez ca el s-a prezentat la testul adn,si l-a efectuat.Dupa venirea rezultatului testului,care-mi v-a fi sigur favorabil ,ii pot cere daune morale?.Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsurile dvs!
Cel mai recent răspuns: ramona isabella , utilizator 11:14, 19 Septembrie 2009
. am primit citatie sa ma prezint la efectuarea testului adn ,cu fetita,si nu m-am prezentat.sa nu-i dau satisfactie


Neprezentarea nu conduce la obligarea dumneavoastra a suporta respectivul test ADN, insa e apreciata in defavoarea dumneavoastra.

Odata ce ati exercitat calea de atac a apelului , solicitati efectuarea testului ADN, si , in cazul in care se va constata ca filiatia fata de tata stabilita prin recunoastere corespunde adevarului , veti putea solicita cheltuielile de judecata suportate si dovedite.

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Chiar daca se dovedeste ca este tatal copilului instanta nu va acorda daune morale, doar cheltuielile de judecata (daune materiale).
Si nu inteleg de ce nu ati dorit sa faceti testul ADN? Satisfactia lui este acum mult mai mare , de vreme ce a avut castig de cauza.
Apelul, find o cale de atac ce are caracter devolutiv, adica in aceasta cale se pot reanaliza intregul ansamblu probatoriu cat si solicitarea unor probe ce nu s-au cerut de catre d.-stra. la fond, printre altele si efectuarea testul ADN.
Testul este platit deja de catre contestator, urmand doar sa cereti la apel sa va prezentati la I.N.M.L deoarece din motive obiective nu ati putut la aceea vreme sa va prezentati.Angajati si un avocat pentru asistarea d.-stra. sau reprezentare in cazul in care nu veti putea sa veniti la termenele stabilite de instanta.
Daune morale nu veti primi, insa daca se va dovedi contrariul, adica veti demonstra ca intimatul-contestator este tatal copilului atunci instanta il va putea obliga pe acesta la cheltuielile pe care d.-stra. demonstrati ca le-ati efectuat cu procesul. Succes!:)
va multumesc din suflet pt.raspunsurile oferite!Ma interesa f mult daca trebuie sa platesc eu testul ADN,in apel ,daca nu m-am prezentat la INML atunci cand am fost citata in fond.Am inteles de la dvs ca testul este deja platit ,deci nu v-a mai trebui sa suport eu cheltuielile aferente testului ADN ,ci doar sa il solicit in apel.Va multumec din tot sufletul pt sprijinul acordat!este posibil sa mi se refuze efectuarea testului ADN?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pentru stabilirea paternitatii loredanaop loredanaop Buna ziua, Doresc sa aflu mai multe informatii despre ce este nevoie si cum decurge un proces pentru stabilirea paternitatii. Incep prin a spune ca am un ... (vezi toată discuția)
Eliminarea tatălui din certificatul de naștere. care este procedura și cine suportă costurile? Anamariasima Anamariasima Bună seara, problema mea e in felul urmator: am o fetita de aproape doi ani, nu sunt căsătorită, iar bărbatul care a recunoscut-o a cerut un test ADN din ... (vezi toată discuția)
Test adn dany6969 dany6969 Doresc sa fac un test ADN al copilului meu care implineste 18 ani in noiembrie 2015. Daca mama copilului nu doreste sa faca testul cum procedez. In cazul in ... (vezi toată discuția)