avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Drepturi ale veteranilor de razboi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Drepturi ale veteranilor de razboi

Buna ziua. As avea si eu o nelamurire. Prietenul meu vrea sa-si inscrie masina in judetul Galati, pe numele bunicului sau, veteran de razboi, dar , la primarie i s-a spus ca pentru impozitul masinii bunicul nu ar avea nicio reducere sau vreun beneficiu, chiar daca este veteran de razboi.

Prin urmare, eu am cautat legea veteranilor de razboi L44/1994 , iar la art 16 lit e. avem urmatoarele :

e) scutirea de plata impozitelor si taxelor locale, precum si de plata impozitului corespunzator pentru terenurile arabile in suprafata de pana la 5 ha. Aceste scutiri se aplica si vaduvelor nerecasatorite ale veteranilor de razboi;

Deci, din prima parte "scutirea de plata impozitelor si a taxelor locale"nu se intelege ca este scutit si de plata impozitului la masina ?

Gasiti vreo problema, neregularitate?
Astept sfaturi si pareri.
Toate bune !!

Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:33, 13 Septembrie 2013
Persoana respespectiva, bunicul , veteran de razboi , probabil ca are peste 85 de ani . Pentru a inmatricula un autoturism , nu e obligatoriu , in mod normal trebuie sa aiba permis auto valabil. Pentru aceasta ar trebui sa treaca de vizita medicala obligatorie , conform Legeii 203/2012 pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, publicată în 12 noiembrie 2012 în Monitorul Oficial şi care a intrat în vigoare din 19 ianuarie 2013.
Poate ca este posibil , dar , sper sa nu va complicati ulterior , dupa decesul bunicului.
De scutiri ls plata impozitului pe mijloacele de transport beneficiaza urmatoarele persoanele fizice
conform art 284:
ART. 284 Facilităţi pentru persoane fizice
(1) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, precum şi alte taxe prevăzute la art. 282 şi art. 283 nu se aplică pentru:
a) veteranii de război;
...
[ link extern ]

si normele la acest articol:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit platit de veterani ContSters76877 ContSters76877 Buna seara! In cazul veteranilor de razboi trebuie platit impozit pe locuinta si pentru terenuri agricole? Pana acum bunicul meu nu trebuia sa plateasca. S-a ... (vezi toată discuția)
Impozit auto gaganeata gaganeata conform Decretul - Lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie ... (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)