avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

sint inca angajat la o societate cu capital de stat la care trebuie sa se dea afara dupa"competenta profesionala " unde sau ales sa ramina cine trebuie eu am preferat sa ma internez in spital avind o boala cronica cunoscuta de multi ani si sa nu dau examenul dindu-ma respins prin neprezentare acum conform art 60 lit a acesta e un abuz. intrbarea este ce ma invatati sa fac pentru a nu pierde serviciul? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 14 Octombrie 2013
Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
....
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Prin urmare, la revenirea din concediu medical puteti fi concediat.
Dl freelis, motivarea concedierii inteleg ca e neprezentarea la examen, ceea ce nu a fost o actiune voluntara ci urmare a imposibilitatii fizice a d-lui de a se prezenta. Eu cred ca va castiga in instanta.
S-ar putea sa nu castige, daca este vorba despre o reorganizare a angajatorului.

Salariatul in cauza are posibilitatea de a contesta decizia de concediere in instanta - Tribunalul in raza caruia isi are locul de munca sau domicliul.
Sau s-ar putea sa castige, deoarece instanta va tine cont de anamneza reclamatului, fiind bolnav cronic. Acum, ca sa nu va suparati pe mine, nu ar fi mai bine sa solicite intai opinia/sprijinul ITM, care, se stie, apara cel mai adesea interesele angajatilor?!!!
Cel mai adesea, din motive diverse, "sprijinul" ITM este sa recomande salariatului sa se adreseze justitiei.

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii - concediere colectiva, pastrarea postului marianraducan marianraducan Sint inca salariat la o societate cu capital de stat si datorita hotilor din politica vor sa faca concedieri colective. Intrebarea este ce chichita legislativa ... (vezi toată discuția)
Sesizare refuz plata avans diana_ermoiu diana_ermoiu sint angajata la posta romana ,din 9 09 2013 ma aflu internata in spital iar posta refuza sa mi plateasca avansul pentru luna octombrie cu toate ca am depus la ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor mirelahasu mirelahasu BUNA ZIUA va solicit atentia cu o problema; am fost angajata pe perioada nedeterminata cu CIM;in perioada oct.2011-iulie 2013 motivul incetarii contractului ... (vezi toată discuția)