avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

sint inca angajat la o societate cu capital de stat la care trebuie sa se dea afara dupa"competenta profesionala " unde sau ales sa ramina cine trebuie eu am preferat sa ma internez in spital avind o boala cronica cunoscuta de multi ani si sa nu dau examenul dindu-ma respins prin neprezentare acum conform art 60 lit a acesta e un abuz. intrbarea este ce ma invatati sa fac pentru a nu pierde serviciul? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 14 Octombrie 2013
Chiar credeti ca ITM-ul are competenta in mai toate situatiiel pe care le expune un salariat pe acest Forum?
Mesaj reeditat
@ marianraducan
Data post: Duminica, 13 Octombrie 2013, 21:45
Forum Dreptul muncii - contract de munca, demisie, salariu si altele
Subiect Concedieri colective


Am fost angajat la o societate cu capital de stat si sau facut concedieri colective si pe data de 14octombrie mi-i se expira preavizul. Concedierile sau facut in baza unor examene care nu stiu cit de reale au fost eu cind sau dat examenul am fost internat in spital avind mai multe boli cronice de care sufar de peste 22 de ani cind ma-m prezentat la serviciu mi-au dat decizia de concediere in care este scris ca in urma examinarii am fost declarat respins ceea ce nu corespunde cu realitatea deoarece eu am fost internat in spital aducind concediu medical pe care mi-i l-au platit. Intre timp un coleg care lucra cu mine si-a dat demisia raminond un most vacant eu facind o cerere in acest sens care nu sa aprobat nespund motivul. Postul ramas vacant prin demisia colegului nu a fost supus examinarii. Am fost la un avocat am dat toate documentele dar a zis ca sa schimbat procedura si ca nu se mai duce direct la tribunal ci se face un fel de conciliere inainte. Intrebarea este daca este adevarat ce a zis avocatul? Daca pot beneficia de articolul 6o din codul muncii? Si ce ma invarati sa mai fac pentru a ramine la servici? Ce sanse am sa cistig in instanta? Multumesc./)

=======

Incepand cu 01.08.2013 inainte de a te adresa instantei de judecata trebuie sa te informezi despre avantajele medierii.

Este obligatorie doar procedura informarii asupra avantajelor medierii si aceasta procedura este gratuita.

Nu este obligatorie procedura medierii..

Legea medierii nr. 192/2006, art. 2 alin (1^2) "Instanţa va respinge cererea de chemare în judecată ca inadmisibilă în caz de neîndeplinire de către reclamant a obligaţiei de a participa la şedinţa de informare privind medierea, anterior introducerii cererii de chemare în judecată, sau după declanşarea procesului până la termenul dat de instanţă în acest scop......."

Efectuarea procedurii de informare asupra avantajelor medierii poate fi realizata de catre judecator, procuror, consilier juridic, avocat, notar, caz in care aceasta se atesta in scris", se precizeaza in Legea nr. 214/2013 pentru aprobarea OUG nr. 4/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 388 din 28 iunie 2013."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii - concediere colectiva, pastrarea postului marianraducan marianraducan Sint inca salariat la o societate cu capital de stat si datorita hotilor din politica vor sa faca concedieri colective. Intrebarea este ce chichita legislativa ... (vezi toată discuția)
Sesizare refuz plata avans diana_ermoiu diana_ermoiu sint angajata la posta romana ,din 9 09 2013 ma aflu internata in spital iar posta refuza sa mi plateasca avansul pentru luna octombrie cu toate ca am depus la ... (vezi toată discuția)
Neplata salariilor mirelahasu mirelahasu BUNA ZIUA va solicit atentia cu o problema; am fost angajata pe perioada nedeterminata cu CIM;in perioada oct.2011-iulie 2013 motivul incetarii contractului ... (vezi toată discuția)