avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... persoana in intretinere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

persoana in intretinere

Buna ziua,
As dori sa stiu ce formalitati trebuiesc intocmite pentru a trece o persoana in intretinere (sotia unui salariat)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anne_david , utilizator 09:34, 25 Martie 2009
Buna ziua, Ma deranjeaza ca sotia a lucrat si postul i s-a restructuat de o luna de zile si mi se parea corect sa-si depuna actele pentru somaj. Nu e vorba de deranjul meu, intrebarea era cum se procedeaza corect si legal.
Cu greu pot crede ca persoana respectiva nu depune dosar la somaj avand dreptul sa primeasca somaj doar pentru a fi luata in ingrijire de sot. Nici un om nu renunta la 450 lei minim pentru o reducere de cativa lei la impozit.
Trebuie sa atrageti atentia salariatului ca in cazul in care sotia are somaj abia cand termina acest somaj poate fi luata in intretinere.
In alta orine de idei cred ca va implicati emotional prea tare in problema resurselor umane si considerati o ofensa personala cererea drepturilor de catre salariati.
Credeam ca acest site ne acorda noua, celor mai noi in domeniu, informatii exacte venite din partea celor mai experimentati si nu pareri ale unor frustrati.
Pentru Adelaida. Te rog sa nu-mi mai raspunzi. Interebarile mele nu ti se adreseaza.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
anne_david, utilizator
anne_david a scris:

Buna ziua, Ma deranjeaza ca sotia a lucrat si postul i s-a restructuat de o luna de zile si mi se parea corect sa-si depuna actele pentru somaj. Nu e vorba de deranjul meu, intrebarea era cum se procedeaza corect si legal.


Chiar daca postul respecti s-a restructurat este posibil sa nu fie indeplinite conditiile pentru a putea beneficia de somaj, adica sa nu fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni.
Sau mai exista si posibilitatea ca aceea persoana sa nu aiba desfacut contractul in baza art 65, ci poate sa fie acordul partilor sau chiar demisia (se intampla des astfel de lucruri, deoarece salariatii nu stiu ce drepturi au), iar in acest caz nu va beneficia de somaj.

Pana la urma, persoana respectiva trebuie sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu realizeaza venituri, iar daca declara in fals va suporta consecintele legale.

Alte discuții în legătură

Reducerea impozit pentru copii pendre pendre As vreu si stiu . Sant divortat si copii sant incredintat catre fosta sotia dar la mine a fost bagat copii la impozit. Mai pot sa beneficiez de acest reducere ... (vezi toată discuția)
Asigurarile de sanatate Marianacapmare Marianacapmare Buna ziua , am o problema, mama mea a suferit un AVC si ad dori sa ii platesc darile din mana cum trebuie sa procedez? Mentionez ca nu are nici un venit pentru ... (vezi toată discuția)
Coasigurat la sistemul public de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un salariat, solicita inscrierea sotiei , la asigurarile de sanatate ca si coasigurat. ce documente trebuie sa solicit salariatului pentru sotie, ... (vezi toată discuția)