avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politia nu poate identifica un hot pe baza numarului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politia nu poate identifica un hot pe baza numarului de telefon?

Am urmatoarea problema.
Mi-a fost furat un animal de casa, o pisica. Pisica avea o zgarda pe care era trecut telefonul meu, in caz ca se pierde (stau la casa si pisica iese ziua afara). Am fost sunat si mi s-a dat de inteles ca daca vreau pisica inapoi trebuie sa platesc. Era o voce de tigan. Cum nu am ajuns la o intelegere cu respectivul, am mers la politie si am facut o sesizare.
Si acuma problema: desi am numarul hotului, politistul mi-a spus ca nu poate afla cine este, pentru ca asta se poate face doar pentru infractiuni grave. Este adevarat lucrul acesta? Adica pentru furt nu se poate solicita identificarea infractorului pe baza numartului de telefon?
Stie cineva care este legea care se aplica in situatia descrisa aici?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:43, 14 Septembrie 2013
Politia poate solicita identificarea si localizarea unui numar de telefon numai in cazuri legal prevazute
Pe de alta parte ,nu detineti probe indubitabile prin care sa dovediti ca cel care a sunat este si persoana=hot care a furat pisica,poate acesta a gasit-o pe strada si dinn simt civic a inteles sa anunte proprietarul
multumesc de raspuns, dar...
Politia poate solicita identificarea si localizarea unui numar de telefon numai in cazuri legal prevazute

Tocmai asta era intrebarea, care sunt cazurile prevazute in lege?
Pe de alta parte ,nu detineti probe indubitabile prin care sa dovediti ca cel care a sunat este si persoana=hot care a furat pisica,poate acesta a gasit-o pe strada si dinn simt civic a inteles sa anunte proprietarul

Nu inteleg asta. Pisica mea este la acea persoana, asa a declarat, iar el refuza sa mi-o returneze.
Nu ma intereseaza daca se incadreaza sau nu la furt, dar nu pot solicita identificarea unei persoane pentru a-mi recupera bunul meu propriu?

Pe de alta parte, am o convorbire inregistrata cu persoana respectiva, nu stiu daca asta conteaza cu ceva. I-am prezentat-o politistului.
Daca Politia dorea, putea rupe pisica-n doua organizand un flagrant pe baza datelor oferite de dvs.
Ultima modificare: Vineri, 13 Septembrie 2013
Admin, administrator
Cauza este inregistrata la parchet ?
ynocentta a scris:

Cauza este inregistrata la parchet ?

Eu am facut doar sesizare la sectia de politie. Nu stiu cum e treaba cu parchetul

Alte discuții în legătură

Furt portofel mariusbt1 mariusbt1 un tigan fura unei persoane portofelul cu bani. acea persoana striga :hotul,hotul. eu il vad pe tigan si fug dupa el. ii ies la tigan in fata , ai dau cu spray ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in aprilie 24 dimineata, am sunat la politie, sa ... Gabitica Gabitica Bună ziua, in aprilie 24 dimineata, am sunat la Politie, sa reclam un furt din locuință. Mi s-a furat un telefon nou, un laptop, o consolă DJ si foarte ... (vezi toată discuția)
Spargere casa laur81 laur81 Buna ziua Acum 2 saptamani unui prieten i s-a spart casa de vacanta si i s-au furat bunuri in valoare de 2000lei. De atunci politistii inca nu stiu cine-s ... (vezi toată discuția)